Κόσμος

Άρωμα γυναίκας στις πολυεθνικές!

Ο αριθμός των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των σημαντικότερων πολυεθνικών εταιριών αυξάνεται τα τελευταία χρόνια κυρίως επειδή εφαρμόστηκαν ποσοστώσεις στην Ευρώπη

που προβλέπουν την αύξηση των γυναικών που καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις, ανακοίνωσε η οργάνωση Corporate Women Directors International, που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Οι γυναίκες αποτελούν το 13,8% των κορυφαίων στελεχών των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Fortune Global 200, ποσοστό αυξημένο κατά 1,1% από το 2004, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης που δημοσιεύθηκε στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στις εταιρίες που εδρεύουν σε χώρες όπου εφαρμόζονται ποσοστώσεις οι οποίες θεσπίζουν την υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια, το 16,1% των επικεφαλής των διοικητικών συμβουλίων είναι γυναίκες, κατά την έκθεση.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Γαλλία, όπου οι γυναίκες που κατέχουν θέσεις διευθυνουσών συμβούλων αυξήθηκαν από το 7,2% στο 20,1%. Ακολούθησε η Ισπανία, όπου το ποσοστό σημείωσε αλματώδη αύξηση από το 1,9% στο 9,2%. Η Γαλλία έθεσε σε εφαρμογή την ποσόστωση αυτή το 2010 ενώ η Ισπανία την είχε θεσπίσει το 2007.

Πάντως ο συνολικός παγκόσμιος αριθμός δεν μεταβλήθηκε σημαντικά, αφού πολλές επιχειρήσεις από Ασιατικές χώρες, που έχουν πολύ λιγότερες γυναίκες στα διοικητικά τους συμβούλια, καταλαμβάνουν θέσεις στον κατάλογο Fortune 200.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 12