Κόσμος

Αρχισυντάκτης Charlie Hebdo: “Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας”

Ο αρχισυντάκτης της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, Ζεράρ Μπιαρ, υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του των αμφιλεγόμενων γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι συμβάλλουν στην προάσπιση της "ελευθερίας της θρησκείας".

“Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα σκίτσο του Μωάμεθ, κάθε φορά που σκιτσάρουμε προφήτες ή τον Θεό, υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας”, είπε ο Μπιαρ σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση της συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με το κανάλι, η συνέντευξη αυτή, που θα μεταδοθεί ολόκληρη αργότερα σήμερα, είναι η πρώτη που παραχώρησε ο αρχισυντάκτης της Σαρλί Εμπντό σε αμερικανικό δίκτυο μετά τις επιθέσεις της 7ης Ιανουαρίου από τους αδελφούς Κουασί στο Παρίσι.

Το Σάββατο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Νίγηρα ενώ πολλές εκκλησίες πυρπολήθηκαν σε νέες βίαιες διαδηλώσεις με αφορμή τη δημοσίευση του σκίτσου του Μωάμεθ από την εφημερίδα.

“Εμείς λέμε ότι ο Θεός δεν μπορεί να είναι πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο. Πρέπει να είναι μια ιδιωτική μορφή.

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας”, πρόσθεσε ο Μπιαρ. “Πρόκειται ασφαλώς για την ελευθερία της έκφρασης αλλά επίσης και για την ελευθερία της θρησκείας. Η ελευθερία δεν πρέπει να είναι πολιτικό επιχείρημα”, υπογράμμισε.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδα απαντούσε σε ερωτήσεις του NBC αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για το ίδιο θέμα ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος καταδίκασε όσους σκοτώνουν στο όνομα του Θεού, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια στην ελευθερία της έκφρασης και ότι δεν μπορεί κανείς να προσβάλει ή να κοροϊδεύει τις θρησκείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr