Κόσμος

Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου ή κοντέινερ πέρασε ξυστά από τη Γη

Ο αστεροειδής 2002 NF χαρακτηρίστηκε… ύπουλος από τους ειδικούς και πέρασε χθες (06.07.2022) το βράδυ «ξυστά» από τη Γη!

Ο μικρός αστεροειδής είχε μέγεθος λεωφορείου ή κοντέινερ. Κατά το κοντινό πέρασμά του από τη Γη το βράδυ της Τετάρτης, πλησίασε σε απόσταση μόλις 90.000 χιλιομέτρων ή περίπου το 23% της μέσης απόστασης Γης – Σελήνης.

Μέχρι πριν λίγες μέρες κανένας αστρονόμος δεν είχε ιδέα ότι ο αστεροειδής πλησίαζε. Πάντως, ο εν λόγω διαστημικός βράχος με την ονομασία “2002 NF” πέρασε με ασφάλεια δίπλα από τη Γη.

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον “ύπουλο” αστεροειδή στις 4 Ιουλίου με το σύστημα τηλεσκοπίων Pan-STARRS στη Χαβάη. Το μήκος του αστεροειδούς εκτιμάται μεταξύ 5,5 και 12,5 μέτρων, δηλαδή περίπου από ένα λεωφορείο μέχρι ένα κοντέινερ.

Λόγω του μικρού μεγέθους του, ο αστεροειδής δεν πληρούσε τα κριτήρια της NASA για να θεωρηθεί “δυνητικά επικίνδυνος” για τη Γη, καθώς για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό θα έπρεπε να ξεπερνά τουλάχιστον τα 140 μέτρα.

Ο “2022 NF” διαγράφει μια περιφορά πέριξ του Ήλιου κάθε έξι χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη