Κόσμος

Αστυνομικοί σκότωσαν μία άλκη που περιφερόταν στο κέντρο της Στοκχόλμης

Η μητέρα του το απέρριψε η μητέρα του και το νεαρό ζώο περιφερόταν αποπροσανατολισμένο στους δρόμους της σουηδικής πρωτεύουσας

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν όσοι ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας (30.06.2025) στη Στοκχόλμη: μία άλκη να περιπλανιέται αποπροσανατολισμένη στο κέντρο της Στοκχόλμης. Η κατάληξη δεν ήταν θετική για το ζώο, αφού η αστυνομία αναγκάστηκε να το σκοτώσει.

Η αστυνομία ενημερώθηκε τα ξημερώματα για την παρουσία μίας νεαρής άλκης στα προάστια της Στοκχόλμης. Λίγο αργότερα, το ζώο θεάθηκε στους δρόμους του κέντρου, όπως στην οδό Ρόρστραντς, να περιφέρεται ανάμεσα σε καφετέριες και εστιατόρια, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστά.

Γύρω στις 7 το πρωί, μέλη της υπηρεσίας ελέγχου άγριων ζώων αναγκάστηκαν να την σκοτώσουν.

«Όταν οι άλκες βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες ζώνες, μπορεί να υπάρχει κίνδυνος για την κυκλοφορία και για άλλα πράγματα, για αυτό ελήφθη η απόφαση να τη σκοτώσουμε», είπε η Σουζάνα Ρινάλντο, η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης.

Οι άλκες ζουν σε όλη τη Σουηδία. Ένα ενήλικο ζώο μπορεί να φτάσει σε ύψος τα δύο μέτρα και σε βάρος έως και τα 800 κιλά.

Η Άννα Βέστμπεργκ, μία άλλη εκπρόσωπος της αστυνομίας, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι SVT ότι επρόκειτο προφανώς για ένα νεαρό ζώο που το απέρριψε η μητέρα του και περιφερόταν αποπροσανατολισμένο στην πόλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα