Κόσμος

Αστυνομοκρατούμενη η Ρώμη τις ημέρες των Χριστουγέννων – Οι ιταλοί αναρχικοί και ο Λ. Φούντας

Συνεχίζουν να είναι αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη, μετά τις χθεσινές εκρήξεις που προκάλεσαν δυο τραυματίες, στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας.

 Αργά χθες βράδυ, την ευθύνη ανέλαβε, για την αποστολή των εκρηκτικών πακέτων, η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

Η προκήρυξη, γραμμένη σε υπολογιστή σε μικρό, διπλωμένο χαρτί, είχε τοποθετηθεί σε κουτί με μέντες, μέσα στο εκρηκτικό πακέτο, που παραδόθηκε στη χιλιανή πρεσβεία.

Οι ιθύνοντες της αστυνομίας της Ρώμης, ζήτησαν από τους υπεύθυνους των ξένων πρεσβειών, να αποφύγουν, καθ΄όλη την περίοδο των εορτών, να ανοίγουν τα γράμματα και τα πακέτα της αλληλογραφίας. Και αυτό, διότι, υπάρχει φόβος ότι μπορεί να έχουν αποσταλεί και άλλα εκρηκτικά πακέτα, που ενδέχεται να μην έχουν ακόμη παραδοθεί από τους ταχυδρόμους.

Σε ότι αφορά τους δυο τραυματίες, ο υπάλληλος της ελβετικής πρεσβείας, κατάφερε, τελικά, να αποφύγει τον χειρουργικό ακρωτηριασμό του αριστερού χεριού, χάρη σε μια δύσκολη επέμβαση των ιταλών γιατρών. Ο δε εργαζόμενος της πρεσβείας της Χιλής, έχασε δυο δάκτυλα από την έκρηξη, και κινδυνεύει να πρέπει να αντιμετωπίσει μόνιμο, σοβαρό πρόβλημα στο δεξί του μάτι.

Οι ιταλοί εισαγγελείς, σύμφωνα με τον Tύπο, πιστεύουν ότι οι αναρχικές ομάδες, δεν μετρούν, συνολικά, περισσότερα από πεντακόσια μέλη σε όλη τη χώρα. Αυτό όμως, επισημαίνουν οι σχολιαστές, δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο να εντοπισθούν. Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, συνδέεται, δε, με άλλες, μικρότερες οργανώσεις, όπως την «Ταξιαρχία 20 Ιούλη», τους «Πυρήνες κατά του Κεφαλαίου», τη «Διεθνή Αλληλεγγύη» και την οργάνωση «Δεσμοφύλακες και κελιά».

Σε σχόλιό της, τέλος, η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, τονίζει ότι «υπάρχει μια λειτουργική και ιδεολογική σχέση που ενώνει Ιταλούς, Έλληνες και Ελβετούς αναρχικούς. Ιταλοί, λοιπόν, ίσως σε συνεργασία με ξένα στοιχεία, αποφάσισαν να δράσουν σε μια στιγμή υψηλής έντασης. Διότι η ιταλική πολιτική κρίση, με τις σκληρές συγκρούσεις των περασμένων ημερών, μπορεί να θεωρηθεί ένα ιδεώδες σκηνικό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» είπε μπαίνοντας ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», είπε μπαίνοντας, ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ