Κόσμος

“Αθώος” ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας για την οικονομική καταστροφή της χώρας!

Το Ειδικό Δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή στον πρώην πρωθυπουργό Χαάρντε τον βρήκε όμως ένοχο σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ισλανδικό δικαστήριο αποφάσισε, σήμερα, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χαάρντε είναι ένοχος μόνον για μιαν από τις συνολικά τέσσερις κατηγορίες που τον βάρυναν, αυτή της “αμέλειας” αναφορικά με την κατάρρευση της οικονομίας της Ισλανδίας στα τέλη του 2008, δεν επέβαλε όμως στον πρώην πρωθυπουργό ποινή.

 Ο πρώην πρωθυπουργός Χαάρντε μέχρι σήμερα είναι ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης, που λογοδότησε στη δικαιοσύνη σχετικά με την κρίση που διαχύθηκε γρήγορα σε όλη της διεθνή οικονομία.

 Το Ειδικό Δικαστήριο κατηγόρησε τελικά τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν συγκάλεσε υπουργικά συμβούλια ενόψει της οικονομικής κρίσης αφιερωμένα σε αυτήν, αποδέχθηκε δηλαδή μόνον τη μία από τις τέσσερις κατηγορίες που τον βάρυναν.

 Αν και το Ειδικό Δικαστήριο θεσπίστηκε το 1905 στην Ισλανδία, ωστόσο αυτή ήταν μόλις η πρώτη φορά που έγινε ακροαματική διαδικασία ενώπιόν του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον – Στην κορυφή της ατζέντας το Ιράν
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Νετανιάχου παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και ο Τραμπ έχουν ορισμένες διαφορές, καθώς τα συμφέροντα του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή φαίνεται να αποκλίνουν
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου  και ο Ντόναλντ Τραμπ