Κόσμος

Αυξάνεται το εμπάργκο στο Μπρουνέι μετά τη θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλους

Μεγαλώνει ο κατάλογος των επιχειρήσεων που διακόπτουν τις σχέσεις του με εταιρείες του Μπρουνέι μετά το νόμο που προβλέπει ποινή θανάτου για τους ομοφυλόφιλους και τους μοίχους.

Το Μπρουνέι υιοθέτησε από τις 3 Απριλίου νέα νομοθεσία που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, και τιμωρεί την ομοφυλοφιλία, τη μοιχεία και τον βιασμό με θάνατο και την κλοπή με ακρωτηριασμό, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.

Ήδη ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου του Μπρουνέι, ανάμεσα στα οποία είναι το Dorchester στο Λονδίνο και το Beverly Hills στο Λος Άντζελες.

Επίσης η παγκόσμια ταξιδιωτική εταιρεία STA Travel, που ανήκει στον ιδιωτικό, ελβετικό όμιλο Diethelm Keller Group, ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει πλέον στους πελάτες της πτήσεις με την κρατική εταιρεία του Μπρουνέι Royal Brunei Airlines.

Μαι από τα ίδια και από την Virgin Australia Airlines, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας μετά την Qantas, διέκοψε μια συμφωνία βάσει της οποίας πρόσφερε φθηνά εισιτήρια με την Royal Brunei Airlines στο προσωπικό της, ενώ η Transport For London (TFL), η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα συγκοινωνιών του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τις διαφημίσεις που παρουσιάζουν το Μπρουνέι ως τουριστικό προορισμό από το δίκτυο μέσων μεταφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Deutsche Bank απαγόρευσε από την Πέμπτη στο προσωπικό της να διαμένει στα εννέα πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν στην εταιρεία Brunei Investment Agency, με τον Στιούαρτ Λίους, διεθυντή της τράπεζας, να δηλώνει πως “οι νέοι νόμοι που υιοθετήθηκαν στο Μπρουνέι παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και έχουμε καθήκον ως εταιρεία να αντιτιθέμεθα στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 16