Κόσμος

Αυστραλία: Η στιγμή της επίθεσης του καρχαρία στον 57χρονο ομογενή – «Μην με δαγκώσεις» τα τελευταία λόγια του

Οι σέρφερ που ήταν μαζί του τον έβγαλαν βαριά τραυματισμένο από το νερό, όμως οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν αποδείχθηκαν άκαρπες

Στην θλίψη έχει βυθιστεί η ελληνική κοινότητα στο Σίδνεϊ μετά τον θάνατο του Μερκούρη Ψυλλάκη (Mercury Psilakis), του σέρφερ που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία.

Ο ελληνικής καταγωγής σέρφερ Μερκούρης Ψυλλάκης έδωσε μεγάλη μάχη μεταξύ των παραλιών Dee Why και Long Reef του Σίδνεϊ για να γλιτώσει από τον καρχαρία, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sky News Australia ο 57χρονος Ελληνας είχε πάει για σέρφινγκ με φίλους του, όταν του επιτέθηκε ένας μεγάλος καρχαρίας.

Το βίντεο από την στιγμή της επίθεσης σοκάρει….

Οι σέρφερ που ήταν μαζί του τον έβγαλαν βαριά τραυματισμένο από το νερό, όμως οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν αποδείχθηκαν άκαρπες. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο καρχαρίας του είχε ακρωτηριάσει τα πόδια με συνέπεια να έχει χάσει πολύ αίμα.

«Ηταν τεράστιος καρχαρίας»

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Sky News Australia, τόνισε ότι η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια του και ότι ο καρχαρίας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους που είχε δει ποτέ.

«Υπήρχε ένας άντρας μέσα στο νερό που φώναζε “Δεν θέλω να με δαγκώσεις, δεν θέλω να με δαγκώσεις, μην με δαγκώσεις” και είδα το πτερύγιο του καρχαρία να βγαίνει από το νερό και ήταν τεράστιο.

Τότε είδα την ουρά του καρχαρία να βγαίνει από το νερό και να χτυπιέται. Η απόσταση από το πτερύγιο μέχρι την ουρά φαινόταν να είναι περίπου τέσσερα μέτρα, οπότε στην πραγματικότητα έμοιαζε με καρχαρία έξι μέτρων», είπε ο κ. Morgenthal.

Ο επιθεωρητής Τζον Ντάνκαν έκανε λόγο για μια τεράστια τραγωδία. «Είναι κάτι φρικτό, φρικτό. Είναι από εκείνα τα τρομερά περιστατικά που συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια… Με την αυριανή ημέρα να είναι η Γιορτή του Πατέρα, η τραγωδία είναι ακόμη πιο οδυνηρή», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής Ντάνκαν, ο 57χρονος Ελληνας «έχασε πολλά μέλη του σώματός του». Δύο τμήματα της σανίδας για το σέρφινγκ ανασύρθηκαν και έχουν δοθεί για εξέταση. 

Παντρεμένος με ανήλικη κόρη

Ο Μερκούρης Ψυλλάκης ήταν παντρεμένος και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαρία, την ανήλικη κόρη του, αλλά τον δίδυμο αδερφό του, Μάικ που δραστηριοποιείται στον χώρο των ειδών για σερφ..

Η ελληνικής καταγωγής οικογένεια έμενε στο προάστιο Dee Why και όλοι είναι συντετριμμένοι από την τραγωδία. 

«Όλοι γνωρίζουν την οικογένεια Ψυλλάκη, είναι πραγματικά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινότητας», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στη Daily Telegraph.

Οι τοπικές αρχές έκλεισαν την παραλία για το κοινό και έχουν ξεκινήσει έρευνες για να βρουν το είδος του καρχαρία που επιτέθηκε στον 57χρονο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν τα βίντεο από το αιματοκύλισμα σε παραλία στο Σίδνεϊ - 12 νεκροί, βρέθηκε και βαν με εκρηκτικά
Μεταξύ των 29 τραυματιών υπάρχουν και παιδιά - Δείτε τα 9 λεπτά του τρόμου στην πολυσύχναστη παραλία του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια εβραϊκής γιορτής και έναν από τους δράστες να πέφτει νεκρός
Τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία
8
Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ - 12 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά
Ενοπλοι κατέβηκαν από βαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του κόσμου που ήταν στην παραλία για μια εβραϊκή γιορτή - 29 τραυματίες, βρέθηκε βαν με εκρηκτικά - Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση
Πυροβολισμοί σε παραλία στο Σίδνεϊ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
40
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του μακελειού στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ – Δύο οι νεκροί, 7 σοβαρά τραυματίες
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα και να φεύγει από το πανεπιστήμιο - Οι στιγμές τρόμου των φοιτητών
Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ
Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι που σχεδιάζαν επίθεση με αυτοκίνητο σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, τρεις Μαροκινούς και έναν Σύρο που συνελήφθησαν την Παρασκευή με τις αρχές να υποπτεύονται πως πίσω από τα σχέδια για την επίθεση υπάρχει «ισλαμιστικό κίνητρο»
Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία
Μακελειό στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές
Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την πανεπιστημιούπολη, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας για να φθάσουν στα ίχνη του δράστη
Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Μπράουν