Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αυστραλία: Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τις φωτιές

Αυστραλία: Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τις φωτιές
photo Reuters

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τέσσερις αγνοούνται και τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί από την μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει στην ανατολική Αυστραλία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία επιβεβαίωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά κοντά στο Γκλεν Ινές, πάνω από 550 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ. Ένα πτώμα ανακαλύφθηκε σε όχημα και μια γυναίκα υπέκυψε αφού βρέθηκε χθες, Παρασκευή, με σοβαρά εγκαύματα.

photo Reuters

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε πως ένα πτώμα βρέθηκε σε απανθρακωμένο σπίτι βόρεια του Ταρί, μιας κωμόπολης περίπου 300 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.  Σε ορισμένες περιοχές στην Αυστραλία, ο πληθυσμός βρέθηκε παγιδευμένος και πήρε οδηγίες «να αναζητήσει καταφύγιο διότι είναι πολύ αργά για να διαφύγει».

Τοπικοί ραδιοσταθμοί διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να δώσουν οδηγίες επιβίωσης σε πυρκαγιά σε περίπτωση που άνθρωποι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους ή στο όχημά τους.  Σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) αγνοούνταν η τύχη τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και το απόγευμα, πριν επιβεβαιωθεί ο τρίτος θάνατος, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είχε εκφράσει φόβους πως ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί.

photo Reuters
photo Reuters

«Οι φωτιές αυτές έχουν ήδη στοιχίσει δύο ζωές … και καθώς αποκτάμε πρόσβαση σε πιο μακρινές περιοχές που είχαν αποκοπεί, περιμένουμε και πάλι κακά νέα», είπε ο Μόρισον σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ.

Είναι μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση που έχει ζήσει η Αυστραλία και αυτό πριν καν αρχίσει το καλοκαίρι του Νότιου Ημισφαιρίου, ενώ τμήματα της χώρας αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ξηρασία.

Σήμερα 81 πυρκαγιές μαίνονταν σ’ όλη την Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, με 36 απ’ αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου και για τέσσερις να έχει εκδοθεί έκτακτη προειδοποίηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις