Κόσμος

Αυστρία: Ένα πεντάχρονο αγοράκι θάφτηκε ζωντανό μετά από κατολίσθηση – Σώθηκε ο αδελφός του

Δύο αγοράκια, ηλικίας 5 και 7 ετών, παρασύρθηκαν από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Γκρατς της Αυστρίας, με αποτέλεσμα ο πεντάχρονος να βρει τον θάνατο και ο επτάχρονος αδελφός του να ανασυρθεί τραυματισμένος.

Το απόγευμα της Τετάρτης (11.96.2024), τα δύο αδέλφια βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα τους και δύο φίλους σε δρόμο, στην άκρη ενός δάσους, όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αυστρία.

Το έδαφος είχε διαβρωθεί λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που είχαν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα δύο αδέρφια παρασύρθηκαν από «περίπου 100 κυβικά μέτρα χώμα», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αυστριακής αστυνομίας.

Παρά τη χρήση drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, μόνο ο 7χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως και διασώθηκε. Ο μικρότερος αδερφός του ανασύρθηκε νεκρός.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας 77χρονος συνταξιούχος έχασε τη ζωή του εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν μεγάλο τμήμα της Αυστρίας.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, αισθανόμαστε τις επιπτώσεις της που γίνονται όλο και πιο σοβαρές», σχολίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Λεονόρε Γκεβέσλερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή» για να ενταχθεί στο SAFE – Επιβεβαίωσε την πώληση των Eurofighter
Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα το Σάββατο (18.10.2025), ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, κάλεσε την Τουρκία να σημειώσει...
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βαντεφούλ, στην Άγκυρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση
Washington Post: Ο Πούτιν «έπεισε» τον Τραμπ να κάνει πίσω για την αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε γνώμη σχετικά με τους πυραύλους Tomahawk για την Ουκρανία, μετά από ένα τηλεφώνημα με τον Ρώσο ομόλογό του, γεγονός που περιγράφει έναν Αμερικανό πρόεδρο εύκολα επηρεάσιμο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ