Κόσμος

Αυστρία: Μόνον ένας στους δύο Αυστριακούς θεωρεί τους πρόσφυγες τμήμα της κοινωνίας

Απέναντι και όχι σαν δικούς τους ανθρώπους αισθάνονται όλο και περισσότεροι Αυστριακοί τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Αυστρία, με το... χορό να σέρνει ο ίδιος ο Καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που δημοσιεύεται σήμερα, διαπιστώνει ότι μόνον σε ένα ποσοστό 45 έως 48% οι ψηφοφόροι στην Αυστρία έχουν το “εμείς” συναίσθημα για ξένους, μετανάστες και πρόσφυγες.

Ένα ποσοστό 37% φέρεται ότι δεν θα συμπεριλάμβανε τους πρόσφυγες ως τμήμα της κοινωνίας, και το ποσοστό αυτό της απόρριψης είναι διπλάσιο μεταξύ των ψηφοφόρων του συγκυβερνώντος – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Η απόρριψη μεταξύ των ψηφοφόρων του Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται στον μέσο όρο του συνόλου των ψηφοφόρων, ενώ το ποσοστό αναγνώρισης των προσφύγων ως τμήμα της αυστριακής κοινωνίας είναι πολύ υψηλό μεταξύ ανθρώπων με ανώτερη μόρφωση.

Η Αυστρία ξεπερνά κατά πολύ τη Γερμανία στην ξενοφοβία

Όπως διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση, άνθρωποι με διαφορετική πολιτική τοποθέτηση και άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα δέρματος γίνονται αποδεκτοί ως τμήμα της κοινωνίας από τα 2/3 των ερωτηθέντων.

Σε συγκριτική δημοσκόπηση που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο στις δύο γειτονικές χώρες Αυστρία και Γερμανία, οι Γερμανοί ψηφοφόροι θεωρούσαν τους πρόσφυγες τμήμα της κοινωνίας σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, συγκεκριμένα 71%, σε σχέση με τους Αυστριακούς, των οποίων το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 45%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο εφιάλτης των drones πάνω από το Βέλγιο: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Υποψίες για ρωσική ανάμειξη
Μυστηριώδη drones παραλύουν τον εναέριο χώρο του Βελγίου - «Η κατάσταση απαιτεί συντονισμένο, εθνικό χειρισμό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας Μπερνάρ Κεντέν
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Σύζυγος δολοφονημένου δημάρχου στο Μεξικό πήρε τη θέση του - «Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί»
Τον δολοφονημένο δήμαρχος ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μεξικανό Μπουκέλε», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό για τον «πόλεμο» που κήρυξε εναντίον των συμμοριών
H Γκρέσια Κιρός
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι
6