Κόσμος

Αυστρία: Στους 146 οι νεκροί από κορονοϊό – 200 άτομα σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση του κορονοϊού στην Αυστρία με συνολικά 146 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα 200 να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανέρχονταν σε 10.482 σήμερα το απόγευμα, στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στην Αυστρία, από τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη, το 10% νοσηλεύεται, 200 άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 146 άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους και 1.436 έχουν αποθεραπευτεί.

Συνολικά, σε 55.863 ανθρώπους έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα το τεστ διάγνωσης του κορονοϊού, αριθμός που όμως υπολείπεται πολύ εκείνου τον οποίον, αναφέροντας χαρακτηριστικά “τεστ, τεστ, τεστ”, είχε ανακοινώσει πριν από μία εβδομάδα ως στόχο ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, δηλαδή έως 15.000 τεστ ημερησίως.

Συνολικά 40 εργαστήρια διατίθενται σήμερα για την διενέργεια των τεστ, που θα μπορούσαν να φτάσουν και τα 15.000 έως 17.000 ημερησίως, έχει αναφέρει σχετικά ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, με τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων διαγνωστικών τεστ να έχει ανέλθει σε 3.691, το περασμένο Σάββατο.

Αιτία που ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ υπολείπεται του στόχου, είναι η συνεχιζόμενη έλλειψη στην Αυστρία του υλικού που είναι απαραίτητο για τη διενέργεια τους και που, αυτή την στιγμή, είναι τεράστια η ζήτησή του σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Πολωνία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Γερμανία και Λιθουανία από τις 7 Ιουλίου – «Στόχος να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές» λέει ο Τουσκ
Η απόφαση της Βαρσοβίας ακολουθεί την πρόσφατη ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία επιβλήθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Φρίντριχ Μερτς
Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με την Πολωνία
Η Γερμανία «φλέγεται» από τον καύσωνα – Χτύπησε 38άρια ο υδράργυρος, σε συναγερμό για δασικές πυρκαγιές
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για υψηλά επίπεδα υγρασίας τη νύχτα, ενώ οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για δασικές πυρκαγιές
Γυναίκα φορά καπέλο για να προστατευτεί από τον ήλιο στο Βερολίνο