Κόσμος

Αυτή είναι “η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος”

Στη νέα ετήσια έκθεση του, στην οποία αξιολογεί 140 μεγαλουπόλεις του κόσμου, Economist Intelligence Unit ανακηρύσσει για δεύτερη στη σειρά χρονιά τη Βιέννη ως την "καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος", κατατάσσοντας στη δεύτερη θέση την Μελβούρνη και στην τρίτη το Σίδνεϊ.

Για την εκ νέου ανάδειξη της Βιέννης σε “καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος”, σημαντικό ρόλο έπαιξαν — πέρα από τα κριτήρια υγεία, εκπαίδευση, υποδομές, πολιτισμός- – η ασφάλεια και η σταθερότητα.

“Έχει αποδειχθεί πως η Βιένη είναι μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης”, τονίζει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη της έκθεσης Economist Intelligence Unit, Ροξάνα Σλάβτσεβα.

Εκτός από αυτή τη δεύτερη στη σειρά χρονιά διάκρισής της από το βρετανικό περιοδικό, η Βιέννη είχε αναδειχθεί τον περασμένο Μάρτιο, για δέκατη φορά, “η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα”.

Η αυστριακή πρωτεύουσα κατέκτησε πάλι εφέτος την πρώτη θέση στον κατάλογο των 231 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών “Mercer”.

“Η Βιέννη δεν επαναπαύεται στις δάφνες των επανειλημμένων διακρίσεων της, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται περαιτέρω, ώστε όλοι οι κάτοικοι, ανεξάρτητα από εισοδήματα και προέλευση, να μπορούν να συμμετέχουν στην υψηλή ποιότητα ζωής της πόλης”, τόνιζε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Λούντβιγκ.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων, από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας Mercer, χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για τη Βιέννη τονίζονταν στην φετινή αξιολόγηση, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα το γεγονός “της σταθερής πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης, η πολύ καλή ιατρική περίθαλψη, η πλούσια και πολύπλευρη προσφορά σε πολιτισμό και χρησιμοποίηση ελεύθερου χρόνου, όπως επίσης ο μεγάλος αριθμός διεθνών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων”.

Επισημαίνονταν επίσης “το μικρό ποσοστό εγκληματικότητας, το αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, η εξαιρετική προσφορά σε ποιοτική κατοικία τόσο στην ίδια την πόλη όσο και στα περίχωρά της”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, πέρα από την ανάδειξή της για δέκα φορές σε πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, η Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές την τελευταία δεκαετία σε “Πρωτεύουσα των συνεδρίων”, καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής, φιλοξενώντας η ίδια κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη