Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δέκα χρόνια φυλακή «έφαγε» η Ιρανή σταρ του Instagram που θύμιζε «ζόμπι εκδοχή» της Αντζελίνα Τζολί (pics, vid)

Δέκα χρόνια φυλακή «έφαγε» η Ιρανή σταρ του Instagram που θύμιζε «ζόμπι εκδοχή» της Αντζελίνα Τζολί (pics, vid)
Φωτογραφία video grab / JS Media

Σε δεκαετή φυλάκιση καταδικάστηκε η 19χρονη Sahar Tabar από το Ιράν, η οποία δημοσίευσε στα social media φωτογραφίες της που είχαν παραμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό. Η υπόθεση της Fatemeh Khisvand – όπως είναι το πραγματικό της όνομα – ήρθε στην επικαιρότητα μετά τη δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών της και στις οποίες απεικονιζόταν ένα πρόσωπο που έμοιαζε με ζόμπι και παρέπεμπε στην ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί.

Την είδηση της καταδίκης της, σύμφωνα με τον Gurdian, έκανε γνωστή ο δικηγόρος της 19χρονης σταρ του Instagram. Η Fatemeh Khisvand κατηγορήθηκε για διαφθορά των νέων και προσβολή της δημοκρατίας του Ισλάμ και η καταδίκης έρχεται ένα χρόνο μετά τη σύλληψή της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sahar Tabar, που στο Instagram έχει φθάσει τους 486.000 ακόλουθους, είχε ζητήσει ακόμα και από την Αντζελίνα Τζολί να βοηθήσει στην αποφυλάκισή της. «Η ισλαμική Δημοκρατία έχει ιστορία βασανισμού των γυναικών. Πρέπει να ενωθούμε ενάντια σε αυτό το απαρτχάιντ των φύλων», είχε δηλώσει η 19χρονη.

 

 

Όπως αναφέρει ο Gurdian, αρχικά οι κατηγορίες εναντίον της σταρ του Instagram περιλάμβαναν τη βλασφημία, την υποκίνηση βίας, την ενθάρρυνση των νέων στη διαφθορά και την απόκτηση εισοδήματος με ακατάλληλα μέσα. Η ίδια δήλωσε ότι είχε απαλλαγεί από δύο από τις τέσσερις κατηγορίες, ωστόσο δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι άλλο καθώς εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα τη συγχωρέσουν.

Δείτε βίντεο:

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε την απολογία της 19χρονης, η οποία είχε υποστηρίξει ότι είναι «θύμα με ανώμαλη προσωπικότητα και ψυχική κατάσταση» που επεδίωξε τη «χυδαιότητα» μέσω των social media. Τα ιατρικά αρχεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Gurdian, αναφέρουν ότι η Fatemeh Khisvand είχε ψυχική ασθένεια που περιελάβανε ακόμα και επισκέψεις σε ψυχιατρεία. Παράλληλα οι δικηγόροι της ζήτησαν την αποφυλάκισή της προβάλλοντας μάλιστα ως επιχείρημα την ηλικία της όταν φέρεται να διέπραξε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις