Κόσμος

Δεκάχρονη που βιάστηκε από τον θείο της ζητάει άδεια για να κάνει άμβλωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δέχθηκε να εξετάσει την προσφυγή ενός κοριτσιού 10 ετών που βιάστηκε από τον θείο του και ζητεί να κάνει άμβλωση παρότι είναι στην 26η εβδομάδα της κύησης.

Οι γονείς του θύματος επισημαίνουν ότι το κορίτσι δεν είναι ικανό σωματικά να αντέξει τον τοκετό. Απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αφού το εφετείο απέρριψε το αίτημά τους και δεν επέτρεψε στο 10χρονο κορίτσι να κάνει άμβλωση.

Οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στην Ινδία μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να εξετάσει την υπόθεση αυτή και ζήτησε από γιατρούς να εξετάσουν αύριο Τετάρτη το κορίτσι για να ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Το κορίτσι ανακάλυψε πρόσφατα ότι είναι έγκυος αφού παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά. Τα ινδικά δικαστήρια εκδικάζουν συχνά τις προσφυγές θυμάτων βιασμού που ανακαλύπτουν αργά την εγκυμοσύνη τους. Τον Μάιο το Ανώτατο Δικαστήριο είχε επιτρέψει σε ένα άλλο 10χρονο κορίτσι από την Πολιτεία Χαριάνα να κάνει άμβλωση όταν διένυε την 21η εβδομάδα κύησης.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο. Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να καταγγείλουν την επίθεση εναντίον τους φοβούμενα τον στιγματισμό.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών είχε εκτιμήσει το 2014 ότι ένα στα τρία θύματα βιασμού στην Ινδία είναι ανήλικο. Σε σχεδόν το 50% των περιπτώσεων οι δράστες είναι άνθρωποι από το περιβάλλον των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 18