Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν προλαβαίνει τα χαστούκια ο Τραμπ – “Πόρτα” από τον Κιμ – Κοντοζυγώνει η καθαίρεση

Δεν προλαβαίνει τα χαστούκια ο Τραμπ – “Πόρτα” από τον Κιμ – Κοντοζυγώνει η καθαίρεση

Εποχές Νίξον θυμίζουν όσα συμβαίνουν στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Σπάνια, Αμερικανός Πρόεδρος βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση όσο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κι αυτό, γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν τα πηγαίνει καλά ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Την ώρα που η Ουάσινγκτον σειόταν από τις αποκαλύψεις του άλλοτε δικηγόρου του Μάικλ Κοέν, ο Τραμπ έψαχνε σανίδα σωτηρίας στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Πίστευε ότι μια συμφωνία με την Βόρεια Κορέα θα άλλαζε το κλίμα και θα επέστρεφε νικητής στην πατρίδα του. Όμως, όλα αυτά αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες για τον ίδιο.

Το βλέμμα του Τραμπ λίγο μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τα έλεγε όλα. Απογοήτευση, απελπισία, θυμός. Και τώρα πρέπει να γυρίσει πίσω ηττημένος και να αντιμετωπίσει την πικρή αλήθεια. Να συνειδητοποιήσει ότι τα ψέμματα τελείωσαν.

Η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας, ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Έγινε βιαστικά, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και χωρίς τα σημάδια ότι μπορεί να αποφέρει καρπούς. Όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανάγκη από κάτι που θα λειτουργούσε ως αντίβαρο στην πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει για τον ίδιο στην χώρα του.

Αποφάσισε λοιπόν σήμερα το πρωί να φορέσει την μάσκα του επιχειρηματία και με τα γνωστά κλισέ να προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα. «Καλός τύπος ο Κιμ», είπε ο Τραμπ, «αλλά κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις».  Μια μιλούσε ο ίδιος και μια έδινε τον λόγο στον υπουργό του των Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Σαφής προσπάθεια να μην είναι μόνο ο ίδιος στο κάδρο της αποτυχίας. Είπε ότι η Βόρεια Κορέα ήθελε να αρθούν όλες οι κυρώσεις αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Ο σημερινός Τραμπ αν μελετήσει κανείς την συμπεριφορά του κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν ένας Τραμπ που δεν έχουμε ξαναδεί από όταν έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφω, δεν ήταν εριστικός αλλά ούτε και είχε το γνωστό ύφος “ξερόλα”.

Και πως να μην είναι έτσι αφού τα όσα κατέθεσε ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην καθαίρεσή του. Και η σημερινή του φράση «κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις», ίσως να αποδειχθεί προφητική. Αν και σύμφωνα με τον άλλοτε δικηγόρο του, ο Τραμπ δεν θα αποχωρήσει ειρηνικά από τον Λευκό Οίκο…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις