Κόσμος

“Δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό”

Ο Βρετανός πρέσβης στη Λευκωσία, Μάθιου Κιντ, υποστηρίζει ότι η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό "δεν είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση, αλλά δεν θα υπάρξει καλύτερη απ΄αυτήν".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό, όπως σημείωσε, συμβαίνει “όχι λόγω τού ότι ο χρόνος που περνά δεν βοηθά, αλλά επειδή σήμερα υπάρχει συνδυασμός αποφασιστικότητας στα περισσότερα κέντρα, για τα οποία έχει σημασία η λύση”.

“Το Κυπριακό πρόβλημα γίνεται όλο και πιο δύσκολο με το πέρασμα του χρόνου”

Ο κ. Κιντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αναφέρει η Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Θεωρεί ότι το Κυπριακό δεν είναι πρώτη προτεραιότητα της Άγκυρας, προσθέτει, ωστόσο, ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί. Ούτε και πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα με το να υπάρχει η εντύπωση πως επειδή δεν είναι προτεραιότητά τους το Κυπριακό, τότε, τίποτε δεν θα συμβεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Κυπριακό, θέμα διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στη Βιέννη

«Σήκωσε γάντι» η κυβέρνηση στο παραλήρημα Έρογλου: Ας αποφασίσει! Λύση ή ναυάγιο;

Πρώην τουρκοκύπριος ηγέτης: “Το Κυπριακό ή θα λυθεί, ή θα λυθεί”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος σε Γαλλία και Ισπανία: Σκέψεις για εκκένωση του Μπορντό, πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί
Στις προσπάθειες κατάσβεσης έχουν αποσταλεί και ελληνικά canadair που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος - Νέα πύρινα μέτωπα σε Βαλένθια και Τολέδο
Φωτιά
23