Κόσμος

Δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή στον ΟΗΕ για το θάνατο του βορειοκορεάτη ηγέτη

Στο μεταξύ, στο 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας, απορρίφθηκε νωρίτερα το ίδιο βορειο-κορεατικό αίτημα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, μαζί με πολλές ευρωπαϊκές διπλωματικές αντιπροσωπείες, αρνήθηκαν από κοινού, σήμερα, να είναι παρούσες στην τήρηση “ενός λεπτού σιγής” στη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπως το είχε ζητήσει η αντιπροσωπεία της Πιονγιάνγκ, λόγω του θανάτου (το Σάββατο) του βορειο-κορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιόνκ Ιλ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, όσοι απείχαν σχολίασαν στα αμερικανικά μμε ότι, “κατά την άποψή τους, το βορειο-κορεατικό σχετικό αίτημα δεν ενδείκνυτο”.

Ερωτώμενος, ο πρόεδρος της Γενικής συνέλευσης, κ. Νασίρ Αμπντουλαζίζ αλ-Νάσερ απάντησε, από την πλευρά του ότι, το ένα λεπτό σιγής για τον θάνατο του Γιόνκ Ιλ, που τηρήθηκε σήμερα στη Γεν.Συνέλευση, ήταν “εθιμοτυπική (διπλωματική) πρακτική”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλαίνε με λυγμούς έναν δικτάτορα – Βίντεο

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος με πρώην δημοσιογράφο του CNN που πήρε συνέντευξη από θύμα ληστείας που «ανέστησε» με AI
«Υπάρχουν επιζώντες από αυτό το μακελειό από τους οποίους θα μπορούσατε να πάρετε συνέντευξη και να λάβετε πραγματικές δηλώσεις και απόψεις στη θέση ενός πραγματικού μυθεύματος»
Ο Τζιμ Ακόστα (αριστερά) με το άβαταρ του Χοακίν Φίνιξ