Κόσμος

Διαδηλώσεις σε 98 πόλεις της Ιταλίας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε 98 πόλεις της Ιταλίας. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την παροχή υποστήριξης στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι, το οποίο προβλέπει την αναγνώριση των δικαιωμάτων που συμπεριλαμβάνονται στα σύμφωνα συμβίωσης, αλλά και την λεγόμενη «Stepchild Adoption»: Τη δυνατότητα υιοθεσίας του παιδιού που μπορεί να έχει αποκτήσει ο ένας σύντροφος, από το άλλο μέλος του ζευγαριού. 

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο αυτό θέμα η ιταλική κεντροδεξιά εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της και σε μια εβδομάδα, καθολικές και συντηρητικές οργανώσεις έχουν οργανώσει παράλληλη κινητοποίηση, το «Family day» με στόχο «να τύχουν υπεράσπισης τα δικαιώματα της οικογένειας».


Στο μεταξύ, για τις σημερινές πρωτοβουλίες υπέρ της πλήρους αναγνώρισης των νομικών δικαιωμάτων των γκέι ζευγαριών, γνωστοί ηθοποιοί, συγγραφείς και διανοούμενοι, με μηνύματα στο διαδίκτυο, εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι.


«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ιταλοί και οι Ιταλίδες θέλουν όλοι οι πολίτες να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων, να είναι ισότιμοι. Ζητάμε από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα και να εγκρίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα των νέο νόμο, ώστε οι διακρίσεις να μπορέσουν να γίνουν παρελθόν», γράφουν, στην έκκλησή τους, οι εμπνευστές των σημερινών εκατό διαδηλώσεων, με σύνθημα «ήρθε επιτέλους η ώρα να γίνουμε πολιτισμένοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: Reuters
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 3