Κόσμος

Διακόσιες διασημότητες για τον πλανήτη: “Να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή πριν είναι αργά”

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Αλέν Ντελόν, ο Τζουντ Λο και η Πάτι Σμιθ βρίσκονται μεταξύ των 200 προσωπικοτήτων που απευθύνουν την Τρίτη (04.09.2018) επείγουσα έκκληση να σωθεί ο πλανήτης.

Οι διασημότητες από τον κόσμο της τέχνης, του θεάματος και της επιστήμης συστρατεύονται για “την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας”.

Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα της ηθοποιού Ζιλιέτ Μπινός και του αστροφυσικού Ορελιέν Μπαρό “μερικές ημέρες μετά την παραίτηση του οικολόγου Νικολά Ιλό” από τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος της Γαλλίας, οι 200 ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, φωτογράφοι και επιστήμονες υπογραμμίζουν σε άρθρο που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Monde ότι “ήρθε η ώρα να δείξουμε σοβαρότητα”.

Πλανήτης Γη ώρα μηδέν

“Ζούμε έναν πλανητικό κατακλυσμό”, υπενθυμίζουν οι 200 υπογράφοντες το άρθρο, με την κλιματική αλλαγή και τη μείωση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη. “Είναι πολύ αργά για να μην κάνουμε τίποτα: η κατάρρευση συμβαίνει”, υπογραμμίζουν. “Αλλά δεν είναι πολύ αργά για να αποφύγουμε το χειρότερο”.

“Απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η πολιτική εξουσία θα πρέπει να ενεργήσει σθεναρά και άμεσα”, αξιώνουν.

“Θεωρούμε ότι μια κυβέρνηση που δεν θα καταστήσει τη διάσωση αυτού που μπορεί ακόμη να σωθεί προτεραιότητα και απαίτησή της δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη”, προειδοποιούν, ενώ ως αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα αυτού που θα αντικαταστήσει τον Ιλό.

“Προτείνουμε την επιλογή της πολιτικής – μακριά από λόμπι – και μέτρα εν δυνάμει αντιδημοφιλή που θα προκύψουν από αυτήν”.

Πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί δευτερεύον, επισημαίνουν και τονίζουν: “Πολλές άλλες μάχες είναι νόμιμες. Αλλά αν αυτή χαθεί, δεν θα υπάρχει άλλη να δώσουμε”.

Πολλοί ηθοποιοί υπογράφουν την έκκληση αυτή: Ιζαμπέλ Ατζανί, Εμανουέλ Μπεάρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ρομέν Ντουρίς, ή ακόμη και ο Τζουντ Λο, αλλά και σκηνοθέτες, όπως οι Ολιβιέ Ασαγιάς, Ίβο Βαν Χόβε, Κλερ Ντενί, Βιμ Βέντερς και Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Συνυπογράφοντες είναι επίσης η τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ, όπως και ο συγγραφέας Εμανουέλ Καρέρ ή ακόμη ο μαθηματικός Μιχαήλ Γκρόμοφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων – Αναμένεται να «ξηλωθούν» 1.350 διπλωμάτες και υπάλληλοι
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα μιας αναδιάρθρωσης που ο Τραμπ έχει επιδιώξει να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα του «Πρώτα η Αμερική»
State Department 1