ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Φωτιά Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Κόσμος

Δημοσκόπηση: Τώρα οι Γερμανοί μας θέλουν στο ευρώ!

Μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης στο θέμα της παραμονής ή μη της Ελλάδας στην ευρωζώνη διαπιστώνει η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), δεδομένου ότι, όπως γράφει, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας η πλειοψηφία των Γερμανών τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε ποσοστό 59%, ενώ τώρα μόνο το 33% τάσσεται υπέρ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα και την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό της το βρετανικό Ινστιτούτο YouGov, το οποίο δραστηριοποιείται διεθνώς, το Μάρτιο του 2016 το 49 % των Γερμανών τάσσεται πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μόνο το 33% υπέρ της εξόδου της.

Παρατίθεται δε και συγκριτικός πίνακας των περυσινών δημοσκοπήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Μάρτιο (2015) τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41% .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή του Μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους των Πανελληνίων
Προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους
Βαθμολογίες Πανελλήνιων Εξετάσεων
Ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αλ Σάρα – «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Συρίας»
«Η επιθετικότητα του Ισραήλ αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον λαό της Συρίας, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα»
Ο Αχμάντ αλ Σάρα με τον Ταγίπ Ερντογάν