Κόσμος

Διπλός σεισμός αναστάτωσε την Κίνα

Σοβαρές ζημιές σε κτίρια, αλλά όχι θύματα προκάλεσαν οι δυο σεισμοί 5,4 και 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν στη δυτική Κίνα.

Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Σιντζιάνγκ και ο δεύτερος μεγέθους 5,5 βαθμών στα σύνορα των επαρχιών Σετσουάν και Γκανζού, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικής (USGS).

Περισσότερα από 50 κτίρια κατέρρευσαν και εκατοντάδες άλλα υπέστησαν ζημιές από τον πρώτο σεισμό, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τοπικού γραφείου πρόληψης σεισμών. Ο δεύτερος σεισμός προκάλεσε μόνο ρωγμές σε κτίρια.

“Η κατάσταση δεν είναι σοβαρή”, τόνισε εκπρόσωπος της κομητείας Τσινγκτσουάν στην επαρχία Σετσουάν, όπου τον Μάιο του 2008 καταστροφικός σεισμός προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 70.000 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα