Κόσμος

Διψά για καλά νέα η Νέα Υόρκη: Μειώθηκε ο αριθμός ασθενών σε ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε, γεγονός που δίνει μια ελπίδα αισιοδοξίας ότι επιπεδώνεται η καμπύλη εκείνων που χρειάζονται κατεπείγουσα νοσηλεία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, χθες  στη Νέα Υόρκη νοσηλεύονταν στην εντατική 17 λιγότεροι ασθενείς σε σύγκριση με την Τετάρτη.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μείωση των βαρέως νοσούντων αφότου ξέσπασε η πανδημία. «Και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε ο Κουόμο.

click4more: Νέα Υόρκη: Δυστυχώς, δεν είναι ψέμα! Ομαδικοί τάφοι για τους νεκρούς από τον κορονοϊό

Χθες Πέμπτη καταγράφηκαν επίσης άλλοι 777 νεκροί στην Πολιτεία (από 799 την Τετάρτη) ενώ αυξήθηκε στους 290 (από 200) ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία.

Την ώρα που η Νέα Υόρκη “γαντζώνεται” από όποιο “θετικό” νέο μπορεί, οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφταναν τους 17.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Πλέον, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό σε θανάτους από τον κορονοϊό, μετά την Ιταλία. Τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.700 θάνατοι το 24ωρο.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα