Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Δολοφονία στην Κύπρο: Ο ύποπτος πήγε σε εστιατόριο, φόρτισε το κινητό του και κάλεσε την αστυνομία

Δολοφονία στην Κύπρο: Ο ύποπτος πήγε σε εστιατόριο, φόρτισε το κινητό του και κάλεσε την αστυνομία

Δεύτερη νεκροτομή πραγματοποιείται στη σορό της 28χρονης που βρέθηκε νεκρή στην Πέτρα του Ρωμιού στην Κύπρο, για τον θάνατο της οποίας συνελήφθη ο 30χρονος σύντροφος της, μετά και τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής που έδειχναν εγκληματική ενέργεια. Εντύπωση ωστόσο προκαλούν οι κινήσεις του υπόπτου.,

Η δεύτερη νεκροτομή, διενεργείται μετά από αίτημα της υπεράσπισης του υπόπτου, ο οποίος επιστράτευσε και τον ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, ο οποίος αμφισβητεί τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής, ωστόσο, δεδομένου πως εκπροσωπεί τον βασικό ύποπτο, στη νέα εξέταση της σορού, πέραν των κυβερνητικών ιατροδικαστών, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, θα βρίσκεται και η Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πρώτη νεκροτομή που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως η γυναίκα έφερε κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος της, μεταξύ των οποίων στον αυχένα, τον λαιμό και τα χέρια, που δεν φαίνεται να προήλθαν από την πτώση, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλα κατάγματα που δείχνουν πιθανή σεξουαλική κακοποίηση σύμφωνα με το reporter.com.cy.

Τα ερωτήματα από τους ισχυρισμούς του

Από την νεκροτομή της επικεφαλής της Ιατροδικαστής, Αγγελικής Παπέττας και του ιατροδικαστή Ορθόδοξου Ορθοδόξου, άνοιξε ο  δρόμος της Αστυνομίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης του 30χρονου συντρόφου της 28χρονης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας στη σκηνή, με τον ίδιο ωστόσο από την πρώτη στιγμή να αρνείται πως σκότωσε την νεαρή.

Ο ίδιος επιμένει πως η σύντροφος του έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό, προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία, ωστόσο ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός πως το κινητό της τηλέφωνο εντοπίστηκε στο όχημα του.

Ερωτηθείς προς τούτο, ο ύποπτος, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανέφερε πως όταν η σύντροφος του έχασε την ισορροπία της και έπεσε, πιάστηκε από βράχο, ενώ αυτός όταν προσέτρεξε κοντά της, πήρε το κινητό της και μετά το έβαλε στο αυτοκίνητο.

Οι αντιφάσεις του 30χρονου

Αναφορικά με το σημείο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, ο ύποπτος έπεσε σε αντιφάσεις, αφού υπέδειξε πτώση από τέσσερα διαφορετικά σημεία, γεγονός που επίσης έγειρε υποψίες στους ανακριτές, ωστόσο ένα από αυτά τα σημεία ήταν από αυτό που κατέπεσε στο κενό η 28χρονη Ουκρανή, με την οποία διατηρούσε σχέση τον τελευταίο μήνα.

Σε σχέση με τις εκδορές στο σώμα του, ο ύποπτος ισχυρίστηκε πως αυτές προκλήθηκαν στην προσπάθεια του να καταρριχηθεί και να βοηθήσει την σύντροφο του. Παράλληλα, όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, από το σημείο που υπέδειξε, είναι αδύνατο κάποιος να αναρριχηθεί και να καταρριχηθεί χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Είναι όμως για αυτό το λόγο, που η υπεράσπιση του υπόπτου ζήτησε την συνδρομή του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, ώστε να εξετάσει τους ισχυρισμούς του, για αυτό και μετέβη στο σημείο για αυτοψία. Ο κ. Ματσάκης, στην παρουσία φωτογραφικών φακών, κατέβηκε με σχοινί από το σημείο που ισχυρίζεται ο ύποπτος πως καταρριχήθηκε και αναρριχήθηκε για να διασώσει τη σύντροφο του, με τον ιδιώτη ιατροδικαστή να θεωρεί πως επιβεβαιώνονται τα όσα ισχυρίζεται ο πελάτης του. Επίσης, θεωρεί πως οι εκδορές είναι από την τριβή του σώματος του στους βράχους.

Επιπλέον αναφορικά με την ώρα που ο ύποπτος ειδοποίησε την Αστυνομία, ο ανακριτής ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, πως 30χρονος ισχυρίστηκε πως ξέμεινε από μπαταρία, για αυτό και μετέβη σε εστιατόριο και αφού το έβαλε να φορτιστεί, τότε επικοινώνησε με των Αστυνομικό Σταθμών Κουκλιών, όπου τους ανέφερε για το ατύχημα.

Στο σημείο όπου έσπευσαν τα μέλη της Δύναμης, εντοπίστηκε ο ύποπτος, ο οποίος είχε επιστρέψει στη σκηνή, και το αυτοκίνητο του, ενώ η σορός της 28χρονης στην ακτή της θάλασσας. Ο ίδιος, ισχυρίστηκε από την ίδια ώρα πως η 28χρονη έχασε την ισορροπία της και έπεσε, ωστόσο, όπως είπε, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στα 2-3 μέτρα βάθους. Τότε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, την πλησίασε για να την βοηθήσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει στο κενό.

Υπενθυμίζεται πως σε έλεγχο άλκοτεστ και νάρκοτεστ που διενεργήθηκε στον ύποπτο, η ένδειξη ήταν θετική.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις