Κόσμος

Δυσοίωνες προβλέψεις για Ιταλία – Αυξάνεται και άλλο το δημόσιο χρέος

Το δημόσιο χρέος στην Ιταλία, το οποίο έτσι και αλλιώς είναι τεράστιο, αναμένεται να αυξηθεί και άλλο την επόμενη χρονιά σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ιταλία στις τριμηνιαίες οικονομικές της προβλέψεις, ενώ όπως επισημάνει η ανάπτυξη της χώρας παραμένει ασθενική.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη από την Ευρωπαϊκή επιτροπή θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα διαμάχη με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό της χώρας καθώς οι Βρυξέλλες αναθεώρησαν πτωτικά την ήδη απαισιόδοξη πρόβλεψη για την ιταλική οικονομία, που τώρα εκτιμούν ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,1% φέτος αντί για 0,2% που είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο. Η χώρα αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,9% πέρυσι.

Αναφορικά με το σύνολο της ευρωζώνης, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2% φέτος, λιγότερο από το 1,3% που ήταν η πρόβλεψη του Φεβρουαρίου και αρκετά χαμηλότερα από τον ρυθμό ανάπτυξης του 1,9% το 2018. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα ανακάμψει στο 1,5% το 2020.

Το ιταλικό χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 133,7% του ΑΕΠ φέτος και να φθάσει στο 135,2% το 2020, σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν. Το έλλειμμα της χώρας προβλέπεται να αυξηθεί στο 2,5% του ΑΕΠ φέτος και να ανέλθει στο 3,5% του ΑΕΠ το 2020, ξεπερνώντας το όριο του 3,0% που θέτουν οι κανόνες της ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη κόλαση στη Γαλλία: Ένας νεκρός και 80.000 στρέμματα καμένα
Ένας νεκρός, τραυματίες, δεκάδες σπίτια καμένα και χιλιάδες στρέμματα βλάστησης έχουν καταστραφεί στη νότια Γαλλία, όπου μαίνεται τεράστια πυρκαγιά – Εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και κλείσιμο αυτοκινητόδρομου
Καπνός υψώνεται κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στη νότια Γαλλία
Serial killer στην Αργεντινή: Βρήκαν οστά και κομμένη μύτη στο σπίτι του – Τους ξεγελούσε με προσφορές για δουλειά και τους δολοφονούσε
Ανθρώπινα οστά και υπολείμματα εντοπίστηκαν στο σπίτι 37χρονου στην επαρχία Χουχούι – Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν κάθε Παρασκευή
Περιπολικό στην Αργεντινή 1