Κόσμος

Ε.Ε: Ρωσία και Ουκρανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το φυσικό αέριο

Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να συνεχίσουν με την διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις συνομιλίες που αφορούν την προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο διέρχεται μέσω των ουκρανικών αγωγών, μετά την λήξη της ισχύουσας συμφωνίας στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη στην ανακοίνωση αυτή μετά την τριμερή συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν και τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

«Χρειαζόμαστε μια εποικοδομητική προσέγγιση, ο χρόνος είναι περιορισμένος και αν κοιτάξουμε το ημερολόγιο θα δούμε ότι το τέλος του 2019 είναι στη γωνία» δήλωσε ο Σέφκοβιτς κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που επακολούθησε της συνάντησης στο Βερολίνο.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ είπε επίσης ότι ελπίζει οι ομάδες εργασίας εμπειρογνωμόνων και πολιτικών να διαχωριστούν, ώστε να μπορούν να συναντώνται «κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες», αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την σύναψη μιας νέας συμφωνίας που θα αφορά την διέλευση του φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ μετά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Κιέβου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε ότι οι τριμερείς συνομιλίες με την συμμετοχή της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχισθούν το φθινόπωρο.

Ο Νόβακ επικαλέσθηκε για μια ακόμη φορά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε πει ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να παρατείνει την ισχύ της συμφωνίας με τη Ουκρανία και μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1