Κόσμος

Εφιαλτική προειδοποίηση για τρομοκρατική επίθεση σήμερα από αμερικανική πρεσβεία

H αμερικανική πρεσβεία στην Τυνησία συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ένα εμπορικό κέντρο που πρόσφατα άνοιξε κοντά στην Τύνιδα εξαιτίας μιας «πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης» που ενδέχεται να διαπραχθεί σήμερα σε αυτόν τον χώρο από τζιχαντιστές.

«Θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε σχετικά με μία αναφορά, την αξιοπιστία της οποίας δεν γνωρίζουμε, στην οποία επισημαίνεται ότι είναι πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον του εμπορικού κέντρου Tunisia Mall aux Berges du Lac την 20η Δεκεμβρίου του 2015. Σας συνιστούμε να αποφύγετε αυτόν τον χώρο» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η αμερικανική πρεσβεία.

Οι αρχές της Τυνησίας δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν τις πληροφορίες για μια επικείμενη επίθεση.

Η Τυνησία βρέθηκε τρεις φορές το 2015 στο στόχαστρο των τρομοκρατών με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις όλες τις επιθέσεις.

Τον Μάρτιο οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο μουσείο Μπάρντο όπου σκότωσαν 21 τουρίστες, έπειτα τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η επίθεση σε ένα ξενοδοχείο στο Σους στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχασαν την ζωή τους 38 τουρίστες και τέλος, την 24η Νοεμβρίου μια επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου της προεδρικής φρουράς στοίχισε την ζωή σε 12 στελέχη της.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία
Axios: Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι αντιδράσεις του Ιράν, τα σενάρια ενός συμβιβασμού Ουάσινγκτον - Τεχεράνης και οι χώρες που θεωρούνται ως επικρατέστερες για να αναλάβουν τη διαμεσολάβηση
Ντόναλντ Τραμπ
IDF: «Ο ιρανικοί πύραυλοι δεν προορίζονταν να χτυπήσουν το Ισραήλ» – «Εντός της ζώνης άμεσης απειλής Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη»
Σε περίπου μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της γιορτής της ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία και το μέλλον μας» λέει ο Αρχηγός του IDF, Εγιάλ Ζαμίρ
IDF