Κόσμος

Έφηβος τυφλώθηκε παίζοντας με λέιζερ

Μόνιμη βλάβη στην όρασή του προκάλεσε ένας έφηβος στη Βρετανία παίζοντας με δείκτη λέιζερ που αγόρασε στο Ίντερνετ! Η βλάβη προκλήθηκε στον αμφιβληστροειδή του ματιού του.

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους στο British Medical Journal, η δέσμη του λέιζερ έκαψε μικρές περιοχές της ωχράς κηλίδας του αμφιβληστροειδή, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μαύρες περιοχές (σκότωμα) στο οπτικό πεδίου του νεαρού.

Δύο μήνες αργότερα η οπτική οξύτητα είχε επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, οι βλάβες όμως δεν είχαν αποκατασταθεί.

Η θερμότητα του λέιζερ «μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο σκότωμα στο σημείο που υπέστη έγκαυμα» προειδοποιούν οι γιατροί του Βασιλικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λίβερπουλ και του Βασιλικού Οφθαλματρικού Νοσοκομείου του Μάντσεστερ.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στη Βρετανία, διευκρινίζουν. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βρετανική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας έχει θέσει ως ανώτατο όριο ισχύος για τους δείκτες λέιζερ το 1 milliwatt (χιλιοστό του watt).

Όμως οι δείκτες λέιζερ που πωλούνται από πλανόδιους πωλητές -συχνά κινεζικής κατασκευής- είναι πιθανό να μην πληρούν τις προδιαγραφές και να μην συνοδεύονται από πληροφορίες για ασφαλή χρήση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν