Κόσμος

Έφοδος απαγωγέων σε οικοτροφείο στη Νιγηρία: Αιχμαλώτισαν 81 παιδιά 

Οι απαγωγείς που έκαναν έφοδο σε ένα οικοτροφείο στη βόρεια Νιγηρία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, άφησαν σήμερα ελεύθερα 28 παιδιά, όμως άλλα 81 παραμένουν αιχμάλωτα, σύμφωνα με έναν πάστορα, ο οποίος ενεπλάκη στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Η επίθεση στο Bethel Baptist High School στην πολιτεία Καντούνα είναι η 10η μαζική απαγωγή μαθητών από σχολείο, από τον Δεκέμβριο, στη βορειοδυτική Νιγηρία, που διαπράττεται από ισλαμιστές μαχητές και πιο πρόσφατα από εγκληματικές συμμορίες.

Μια πρώτη ομάδα 28 παιδιών απελευθερώθηκε δύο ημέρες μετά την επιδρομή. «Είκοσι-οκτώ μαθητές απελευθερώθηκαν σήμερα το πρωί», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς ο αιδεσιμότατος Ίτε Τζόζεφ Χάγιαμπ. «Ένας αριθμός μαθητών κατάφερε να αποδράσει… όμως 81 παραμένουν αιχμάλωτοι».

Οι νιγηριανές αρχές αποδίδουν τις απαγωγές σε ένοπλες συμμορίες ληστών που επιδιώκουν την καταβολή λύτρων.

Προς το παρόν η αστυνομία και ο επιθεωρητής της πολιτείας Καντούνα για την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν σχολιάσει σχετικά.

nigeria kidsparents reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ