Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Έγινε… “Τούρκος” ο Ιντζέ γιατί δεν τον παίζουν τα κανάλια

Ιντζέ Ερντογάν Τουρκία εκλογές
Φωτογραφία Reuters

Τα… μαθηματικά επιστράτευσε ο Μουχαρέμ Ιντζέ για να δείξει τη στήριξη της οποίας τυγχάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα κανάλια στην Τουρκία. Βέβαια, αυτό μάλλον είναι λογικό, αφού τα περισσότερα τα ελέγχει ο ίδιος…

Από την ημέρα που πήρε το χρίσμα να είναι ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ο Μουχαρέμ Ιντζέ έχει ανεβάσει τα ποσοστά της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις. Δεν απειλεί τον Ερντογάν με ήττα αλλά μπορεί να τον οδηγήσει σε δεύτερο γύρο. Κάτι που ο “σουλτάνος” δεν θέλει ούτε να σκέφτεται.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (09.06.2018) ο Ιντζέ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του NTV. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τη στρατηγική του αν οι εκλογές πάνε σε δεύτερο γύρο. Και τότε, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, άστραψε και βρόντηξε κατά των καναλιών.

Ιντζέ: Δεν… με δείξατε ούτε μια φορά!

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ απάντησε στην ερώτηση με… ερώτηση. Ποια ήταν αυτή; Ποια θα είναι η συμπεριφορά των καναλιών απέναντι του αν πάει σε δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Ερντογάν.

«Αφήστε με να σας πω κάτι: πώς θα είναι η δική σας συμπεριφορά εν όψει του β γύρου; Θα είναι ίδια με του πρώτου γύρου ή διαφορετική; Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή έχω κάνει 77 συγκεντρώσεις. Από τις 4 Μαΐου έχω κάνει 77 συγκεντρώσεις. Ρώτησα τους συνεργάτες μου ερχόμενος εδώ και μου είπαν ότι ο Ερντογάν έχει κάνει 16. Και οι 16 συγκεντρώσεις του Ερντογάν καλύφθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση από την αρχή έως το τέλος. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Χωρίς καμία διακοπή. Δεν μεταδώσατε τηλεοπτικά ούτε μια από τις 77 συγκεντρώσεις μου. Καμία από αυτές. Ακόμα και μία να μεταδίδατε θα ήμουν εντάξει. Οπότε πείτε μου ποια θα είναι η δική σας συμπεριφορά στον β γύρο;», είπε αρχικά.

Οι φωτογραφίες του Ερντογάν

Αλλά ήταν… ασταμάτητος και συνέχισε: «Ας υποθέσουμε ότι είμαστε ισόπαλοι στον α’ γύρο και οδηγούμαστε στον δεύτερο. Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η συμπεριφορά σας. Τουλάχιστον, από άποψη δικαιοσύνης θα μπορούσατε να μεταδώσετε έστω μια ολόκληρη συγκέντρωσή μου. Είναι ενδιαφέρον ότι (σ.σ. ο Ερντογάν) έβγαλε φωτογραφία με τους 600 δικούς του υποψηφίους, κατά την παρουσίασή τους, κι εσείς τους προβάλλατε όλους, καθώς φωτογραφιζόταν με έναν έναν ξεχωριστά».

Βέβαια, αποδέκτης των παραπόνων του δεν ήταν μόνο το κανάλι που τον φιλοξενούσε. «Δεν μιλώ μονάχα εναντίον του NTV, δεν ήσασταν μόνο εσείς. Αναφέρομαι σε όλα τα κανάλια. Μπορείτε να μου πείτε ποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν τις συγκεντρώσεις μου από την αρχή έως το τέλος χωρίς καμία διακοπή; Το NTV, το CNN, το HaberTurk, το TRT; Ποιο από όλα; Για όνομα του Θεού! Κάποιος να μου πει! Είμαι εδώ και σας ρωτάω! Θα κοιτάξω αύριο ποια κανάλια πρόβαλλαν όλες τις συγκεντρώσεις του Ερντογάν και ποια πρόβαλλαν μια δική μου. Μόνο μία. Όπως καταλαβαίνετε, η δική σας συμπεριφορά θα είναι εξίσου σημαντική όσο κι η δική μου ενόψει του β γύρου», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις