Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Εγκώμιο Τραμπ στον Ερντογάν: Είναι παγκόσμιας κλάσης σκακιστής – Μόνο εμένα ακούει

Τραμπ - Ερντογάν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζο Μπάιντεν δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Αντιμετωπίζεις σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τα ξέρω όλα. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας», είπε ο Τραμπ στο δίκτυο Fox. «Δεν μπορείς να έχεις (σσ για Πρόεδρο) έναν άντρα που δεν ξέρει πού βρίσκεται».

Ο Τραμπ είπε επίσης στο Fox News ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν της Τουρκίας.

«Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες.

Όταν ρώτησε αν αυτό οφείλεται στο ρόλο του ως ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παγκόσμιοι ηγέτες του απάντησαν λέγοντας: «Λόγω της προσωπικότητάς σας», είπε πάντα ο Τραμπ.

«Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως … ταιριάζω μαζί του. Ακούει », είπε ο Τραμπ για τον Ερντογάν.

Ο Τραμπ αυξάνει την κριτική του Μπάιντεν, αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ο 77χρονος υποψήφιος Δημοκρατικός δεν είναι ικανός να αναλάβει αξίωμα. 

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν είναι «πυροβολημένος» και φοβάται να φύγει από το υπόγειό του λόγω του φόβου του να μιλήσει.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ακολουθούν ένα βίντεο του Μπάιντεν που ζητούσε την απομάκρυνση του Ερντογάν, το οποίο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο.

Αποκαλώντας τον Ερντογάν «αυτοκράτορα», ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον «ενθάρρυνε» τους αντιπάλους του να τον νικήσουν στο κάλπη σε συνάντηση της 16ης Δεκεμβρίου με τους εκδότες των New York Times.

Πηγή: Με πληροφορίες από Ahval

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις