Κόσμος

Εισβολή σε Κολέγιο – Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη

Ένοπλοι εισέβαλαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πανεπιστημιούπολη του κολλεγίου της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα, όπου πυροδότησαν εκρηκτικά και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους άνδρες ασφαλείας επί πολλές ώρες, μετέδωσαν τα κενυατικά μέσα ενημέρωσης κι ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.

Το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα Daily Nation και τον ραδιοφωνικό σταθμό Capital FM.

Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Στο παρελθόν, πολλές επιθέσεις στην Γκαρίσα και σε ολόκληρη την Κένυα έχει εξαπολύσει η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Σομαλίας Αλ Σαμπάμπ, περιλαμβανομένης και της επίθεσης το 2013 σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
1
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2