Κόσμος

Εκλογές – Γαλλία: Η Μέρκελ δίνει το χρίσμα στον Μακρόν!

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικές εφημερίδες ότι θα επιθυμούσε την εκλογή του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης θα είναι ένας «ισχυρός πρόεδρος».

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, εάν εκλεγεί (έναντι της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν), κάτι που εγώ εύχομαι, θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος».

Αυτό τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στον όμιλο έντυπων μέσων RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND).

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν η Γερμανία θα αποδεχθεί το αίτημα της Γαλλίας να αυξήσει τη συνεισφορά της στην ΕΕ, η Άγγελα Μέρκελ απάντησε:

«Θα δούμε. Δεν μπορώ να προβλέψω τις συζητήσεις με τον μέλλοντα Γάλλο πρόεδρο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS