Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Να… ρεφάρει με Φλόριντα και Β. Καρολίνα θέλει ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Να… ρεφάρει με Φλόριντα και Β. Καρολίνα θέλει ο Τραμπ

Με την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ να στηρίζεται στο σύστημα των ψήφων από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων ανά πολιτεία, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις πολιτείες αιχμής, μεταξύ αυτών, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα.

Για τον Τραμπ, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα είναι πολιτείες άμεσου εκλογικού ενδιαφέροντος, καθώς ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προσπαθεί να εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων για την εκλογή του.

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον, που δείχνει να προηγείται σε μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει με άνεση τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτορικών ψήφων χωρίς να χρειάζεται να κερδίσει τη Φλόριντα ή τη Βόρεια Καρολίνα.

Ωστόσο, οι προεκλογικές εξελίξεις προδιαγράφουν μία προσπάθεια συγκέντρωσης ψήφων στην κυριολεξία μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα της προεκλογικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, από την πρώτη στιγμή της έναρξης της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε