Κόσμος

Εκνευρισμένος ο Τραμπ με Ζελένσκι: Θέλει συνέχεια να αγοράζει πυραύλους, ξεκίνησε πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει

«Θέλω να βάλω τέλος στους σκοτωμούς και νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε και πάλι ενοχλημένος με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε για την επιθυμία του Ουκρανού προέδρου να αποκτήσει περισσότερους πυραύλους.

«Επιδιώκει συνεχώς να αγοράσει πυραύλους. Ακούστε, όταν ξεκινάτε έναν πόλεμο, πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να τον κερδίσετε. Δεν ξεκινάτε πόλεμο εναντίον κάποιου που είναι 20 φορές μεγαλύτερος από εσάς και μετά ελπίζετε ότι ο κόσμος θα σας δώσει πυραύλους», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι , υποδεχόμενος στο Οβάλ Γραφείο τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιρρίπτει στον Ζελένσκι την ευθύνη για τον πόλεμο με τη Ρωσία, μολονότι η Ρωσία ήταν εκείνη που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Στη συνέχεια πάντως, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναφέρθηκε στις ευθύνες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας τριών ανθρώπων. Πρώτα, εξαιτίας του Πούτιν. Αλλά και επίσης εξαιτίας του Μπάιντεν, που δεν είχε ιδέα τι έκανε και, κατά δεύτερον του Ζελένσκι» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να γίνει ποτέ.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τον σταματήσω. Θέλω να βάλω τέλος στους σκοτωμούς και, νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο από αυτήν την άποψη», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «καλές προτάσεις, πολύ σύντομα».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε χθες «φρικτό» τον βομβαρδισμό στο Σούμι από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 117, χωρίς ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου και Τραμπ συμφώνησαν για το τέλος του πολέμου στη Γάζα – Η «μπάλα» στη Χαμάς για μια «ιστορική ειρήνη»
«Δε θα είναι νέο ξεκίνημα μόνο για τη Γάζα αλλά και για ολόκληρη την περιοχή» είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο
REUTERS 7
Αυτό είναι το σχέδιο του Τραμπ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα που παρουσίασε ο Λευκός Οίκος
Εντός 72 ωρών από τη στιγμή που το Ισραήλ κάνει αποδεκτό το σχέδιο όλοι οι όμηροι, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Ισραήλ και να απελευθερώσει 250 ισοβίτες Παλαιστίνιους και 1.700 Γαζαίους που συνελήφθησαν μετά την 7η Οκτωβρίου 2023.
Παλαιστίνια παιδιά αντιδρούν, στον τόπο των ισραηλινών επιθέσεων σε ένα σπίτι, στην πόλη της Γάζας.
Ερντογάν: «Τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τραμπ θα γίνουν σύντομα ορατά»
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι «η σφαγή στη Γάζα, η αυξανόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και οι εξελίξεις στην περιοχή μας ήταν στην κορυφή της ατζέντας μας»
Τραμπ και Ερντογάν
Φορτηγό πλοίο υπό ολλανδική σημαία δέχθηκε πυραυλική επίθεση και φλέγεται στον Κόλπο του Άντεν - Δύο τραυματίες
Δεν είναι σαφές αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους Χούθι, συμμάχους του Ιράν, που έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από το 2023
Πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
Συναγερμός για σφοδρή κακοκαιρία στη Βαλένθια - Προειδοποιήσεις ένα χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες από την καταιγίδα Dana
Όλα αυτά έναν χρόνο μετά την καταστροφική καταιγίδα Dana ξανά στη Βαλένθια, όπου πάνω από 220 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις κατολισθήσεις τον Οκτώβριο του 2024
Το φαράγγι του Poyo, το οποίο πλημμύρισε κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του Οκτωβρίου 2024, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, στην Paiporta, κοντά στη Βαλένθια