Κόσμος

Εκνευρισμένος ο Τραμπ με Ζελένσκι: Θέλει συνέχεια να αγοράζει πυραύλους, ξεκίνησε πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει

«Θέλω να βάλω τέλος στους σκοτωμούς και νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε και πάλι ενοχλημένος με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε για την επιθυμία του Ουκρανού προέδρου να αποκτήσει περισσότερους πυραύλους.

«Επιδιώκει συνεχώς να αγοράσει πυραύλους. Ακούστε, όταν ξεκινάτε έναν πόλεμο, πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να τον κερδίσετε. Δεν ξεκινάτε πόλεμο εναντίον κάποιου που είναι 20 φορές μεγαλύτερος από εσάς και μετά ελπίζετε ότι ο κόσμος θα σας δώσει πυραύλους», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι , υποδεχόμενος στο Οβάλ Γραφείο τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιρρίπτει στον Ζελένσκι την ευθύνη για τον πόλεμο με τη Ρωσία, μολονότι η Ρωσία ήταν εκείνη που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Στη συνέχεια πάντως, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναφέρθηκε στις ευθύνες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας τριών ανθρώπων. Πρώτα, εξαιτίας του Πούτιν. Αλλά και επίσης εξαιτίας του Μπάιντεν, που δεν είχε ιδέα τι έκανε και, κατά δεύτερον του Ζελένσκι» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να γίνει ποτέ.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τον σταματήσω. Θέλω να βάλω τέλος στους σκοτωμούς και, νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο από αυτήν την άποψη», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «καλές προτάσεις, πολύ σύντομα».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε χθες «φρικτό» τον βομβαρδισμό στο Σούμι από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 117, χωρίς ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν με τις απειλές στα Στενά του Ορμούζ μετατρέπει τη γεωγραφία σε παγκόσμιο οικονομικό όπλο και το θαλάσσιο δρόμο σε ναρκοπέδιο
Πώς ένα μεμονωμένο κράτος έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία λόγω γεωγραφικής θέσεις - Η εξέλιξη του πολέμου την 13η μέρα του και οι δηλώσεις των ηγετών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και του Ιράν
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι η νέα μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης»
«Εξοντώσαμε τον παλιό τύραννο, και ο νέος τύραννος, η μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης, δεν μπορεί να εμφανιστεί δημόσια», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο IDF επιβεβαιώνει ότι στόχευσε και εξουδετέρωσε μέλη της ιρανικής Basij σε επιθέσεις στην Τεχεράνη – Δείτε βίντεο
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν αρκετά μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και της Basij που ήταν σταθμευμένα στα σημεία ελέγχου
IDF