Κόσμος

“Έκρηξη” εθνικισμού στη Σερβία για τον νεκρό οπαδό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το σύνθημα "Μάρκο Ίβκοβιτς ζεις" να κυριαρχεί, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου, για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 25χρονου οπαδού του Ερυθρού Αστέρα, από μαχαιριά στην καρδιά.

Ο νεαρός οπαδός μαχαιρώθηκε στην καρδιά από οπαδό της Γαλατάσαράι στην Κωνσταντινούπολη.

Το θέμα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις, αφού όταν ο Μάρκο Ίβκοβιτς είχε ήδη μαχαιρωθεί, οι Τούρκοι οπαδοί είχαν υψώσει αλβανικές σημαίες, την ώρα που το “θερμό” επεισόδιο μεταξύ των πρωθυπουργών Αλβανίας και Σερβίας δεν έχει ακόμη ξεθωριάσει.

Οι Τούρκοι οπαδοί έριχαν συνεχώς λάδι στη φωτιά, αφού φώναζαν και συνθήματα υπέρ του Κοσόβου, με τους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται αργότερα έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν, με τα επεισόδια να είναι σοβαρά.

Υπό τον φόβο και νέου κύματος εθνικιστικών επιθέσεων, ακυρώθηκε ένα συλλαλητήριο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο κέντρο του βελιγραδίου, ενώ η σερβική κυβέρνηση κάλεσε σε απολογία τον Τούρκο πρέσβη στο Βελιγράδι.

Ο Τούρκος πρέσβης από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της χώρας του κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να ρίξει “φως” στην υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου Μάρκο.

Μία υπόθεση που, δυστυχώς, δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame