Κόσμος

Ελβετία: Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό – Αναφορές για τραυματίες

Υπάρχουν υποψίες ότι η έκρηξη οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα σε μετασχηματιστή κατά τη διάρκεια δοκιμών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Ελβετίας αφού γύρω στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελβετίας) της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό του Ρίτομ, στην Πιότα (Κουίντο), στην κοιλάδα της Λεβεντίνα στην Ελβετία. Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των διεθνών μέσων, κατέρρευσε επίσης τμήμα του κτιρίου στην Ελβετία από την έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ είναι πιθανό να υπάρχουν κι’ άλλοι εγκλωβισμένοι μέσα.

«Οι περιπολίες βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι ακόμα νωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες», μας δήλωσαν οι ερευνητές. Όσον αφορά την αιτία, υπάρχει υποψία ότι η έκρηξη οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα σε μετασχηματιστή κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Το Rescue Media αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έσπευσε στον τόπο του συμβάντος: πυροσβέστες, διασώστες της Tre Valli Soccorso και ένα ελικόπτερο της REGA, εκτός από την αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή.

Η έκρηξη σημειώθηκε εντός των εγκαταστάσεων και δεν είναι σαφές αν επηρεάστηκε το υπάρχον ιστορικό κτίριο του 1917 ή το νέο κτίριο που βρίσκεται υπό κατασκευή. Το νέο κτίριο, κόστους 350 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία έως το 2027.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αιτία της έκρηξης ή τυχόν θύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος με παραίτηση ερευνητή από την Anthropic: «Παίζουν με τις ζωές μας» – Καταγγέλει συστήματα ΑΙ που μπορούν να απειλήσουν την ανθρωπότητα
«Οδεύουμε προς ορισμένα από τα πιο ακραία σενάρια και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους τα πράγματα μπορεί ήδη να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο», εκτίμησε ο Τζέικομπ Κόξον
ANTHROPIC AI
Λίντσεϊ Κλάνσι: Κακοδικία στη δίκη της μητέρας που σκότωσε τα τρία παιδιά της – «Ήμασταν ένα βήμα πριν την κηρύξουμε αθώα λόγω παραφροσύνης», λένε ένορκοι
Ο δικαστής Σάλιβαν κήρυξε άκυρη τη δίκη την Παρασκευή (4/9/2026), αφού οι ένορκοι έστειλαν το τρίτο κατά σειρά σημείωμα στο οποίο ανέφεραν ότι αδυνατούσαν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση
κλανσι
5