Κόσμος

Έξι νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε φυλακή του Ισημερινού!

Το μακελειό άρχισε όταν φυλακισμένος πυροβόλησε συγκρατούμενό του στη φυλακή Λιτοράλ, στη Γουαγιακίλ, πόλη που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό (νοτιοδυτικά), την ώρα του επισκεπτηρίου.

Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή στον Ισημερινό —όπου πριν από δύο εβδομάδες κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα, καθώς ο υπερπληθυσμός των εγκλείστων πλησιάζει το 40%— ανακοίνωσε ο διευθυντής της.

Το μακελειό άρχισε όταν φυλακισμένος πυροβόλησε συγκρατούμενό του στη φυλακή Λιτοράλ, στη Γουαγιακίλ, πόλη που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό (νοτιοδυτικά), την ώρα του επισκεπτηρίου.

«Αυτό προκάλεσε συμπλοκή», κατά τη διάρκεια της οποίας «πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν» και έχουν αναγνωριστεί, ενώ ένας έκτος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί διότι το πτώμα του έχει εγκαύματα που καθιστούν αδύνατη την αναγνώρισή του, δήλωσε ο Αλφρέδο Μουνιός, ο διευθυντής της φυλακής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η αστυνομία έθεσε υπό έλεγχο την κατάσταση.

Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα του Ισημερινού, έπειτα από μια σειρά εξεγέρσεων με πολλούς νεκρούς σε διάφορες φυλακές στη χώρα.

Στον Ισημερινό σήμερα είναι έγκλειστοι περίπου 41.000 άνθρωποι, ενώ η ονομαστική χωρητικότητα των φυλακών δεν ξεπερνά τις 28.000 θέσεις.

Το πρωί της Δευτέρας, τρεις οπλισμένοι έγκλειστοι απέδρασαν από την ίδια φυλακή, αφού εξουδετέρωσαν φύλακα που πήγε να προσφέρει βοήθεια σε κρατούμενο που υποδυόταν τον τραυματία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS