Κόσμος

Εκστρατεία κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Ερντογάν – Προσφέρει τον μισθό του για επτά μήνες

Η Τουρκία μετρά πολλούς νεκρούς από τον κορονοϊό με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκινάει εκστρατεία εθνικής αλληλεγγύης για την επιδημία.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αρχίζει εκστρατεία προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη χώρα. «Ανοίγω την εκστρατεία δωρεών προσφέροντας τον μισθό μου για επτά μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

 

Σε διάγγελμά του μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι υποδομές υγείας της Τουρκίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Τουρκία έλαβε μέτρα για τον κορονοϊό πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες. Έκανε γνωστό εξάλλου πως θα ανοίξουν και άλλα νοσοκομεία στη χώρα προκειμένου να ενισχύσουν τα υπάρχοντα, ενώ τα μέτρα θα αυξάνονται σταδιακά. Καθησύχασε τον τουρκικό λαό λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και στον τομέα των τροφίμων.

Κάλεσε ωστόσο τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάτι που να χρήζει νοσηλείας να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία. ”Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού”, ανέφερε, εξηγώντας πως θα διασφαλίσει τα πάντα ώστε να λαμβάνονται τα πιο αυστηρά μέτρα για την υγεία των εργαζομένων στις εταιρείες που ακόμη συνεχίζουν να είναι ανοιχτές. Μίλησε και για την απόφασή του για περιορισμούς στις υπεραστικές συγκοινωνίες, λέγοντας πως αν χρειαστεί θα γίνουν ανάλογοι περιορισμοί και στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο Ερντογάν τόνισε είπε πως η Τουρκία είναι μια χώρα που είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την παραγωγή υπό κάθε περίσταση, εννοώντας αυτή με τον κορονοϊό. “Καμιά απειλή δεν θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε το στόχο μας. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία”, ανέφερε. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δισεκ. τουρκικών λιρών για την ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας. 

 Τους 168 έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία 

Το σύνολο των θανάτων στην Τουρκία από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε κατά 37 και ανέρχεται πλέον σε 168 σήμερα, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.610 και βρίσκεται πλέον στα 10.827, έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα. Μέχρι στιγμής, 162 ασθενείς έχουν θεραπευτεί.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας πρόσθεσε, σε μήνυμά του στο Twitter, ότι 11.535 διαγνωστικά τεστ διεξήχθησαν σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της επιδημίας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τεστ που έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία έως τώρα να ανέρχεται σε 76.981.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Γιατί θέλουν να συναντηθούν Πούτιν και Τραμπ – Τα 5 πιθανά σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν έχει «κλειδώσει», ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν συμφέρον να προχωρήσουν σε τέτοιους διαλόγους σε αυτή τη φάση του πολέμου στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία
Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν παρά την απουσία Ζελένσκι: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταματήσω τις δολοφονίες»
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε απευθύνει στη Ρωσία τελεσίγραφο, που τυπικά εξέπνεε σήμερα, να κλείσει συμφωνία με την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος, επί ποινή πολύ σκληρών οικονομικών κυρώσεων αν δεν προχωρούσε
Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Εγκρίθηκε η πρόταση Νετανιάχου για την πλήρη κατάληψη της Γάζας: Απελευθέρωση ομήρων και αφοπλισμό της Χαμάς ζητά το Ισραήλ
Τα 5 σημεία της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα - Το γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε πως θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους που βρίσκονται εκτός ζωνών μάχης
Benjamin Netanyahu