Κόσμος

Ελ Σαλβαδόρ: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 11 πτώματα

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν οι αρχές στο Ελ Σαλβαδόρ, βρέθηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 11 πτώματα. Την είδηση έκαναν γνωστή οι εισαγγελείς.

Τα πτώματα που εντοπίστηκαν σε περιοχή ανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ, της πρωτεύουσας της χώρας, πιστεύεται πως ανήκουν σε θύματα της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), ανθρώπους οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί μεταξύ του 2017 και του 2018.

Μετά από έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνολικά 128 ύποπτοι, πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στη συμμορία έχουν συλληφθεί.

Συνεχίζεται, πάντως, η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην περιοχή γύρω από το Ιλοπάνγκο, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ..

Οι ομάδες που διενεργούν την έρευνα αναμένουν να εντοπίσουν εξάλλου τα πτώματα τεσσάρων αστυνομικών οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί το 2016, σύμφωνα με την εφημερίδα La Prensa Grafica.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός εισαγγελέας Ραούλ Μελάρα σε δημοσιογράφους, η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο πέρυσι, πάνω από 3.000 πρόσωπα δηλώθηκε στις αρχές ότι έχουν εξαφανιστεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Μπουκέλε — ο οποίος ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιουνίου — έχει δεσμευθεί ότι θα συντρίψει τις μάρας, τις βίαιες συμμορίες των δρόμων, μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατά εκτιμήσεις των αρχών, τα μέλη των μάρας υπολογίζεται ότι είναι περίπου 70.000.

Ενας, άλλωστε, από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο καταγράφεται στο Ελ Σαλβαδόρ. Πέρυσι ο δείκτης αυτός ανήλθε σε 51 ανά 100.000 κατοίκους — και αυτό παρότι ήταν υποδιπλάσιος εκείνου που κατέγραφαν οι αρχές τρία χρόνια νωρίτερα.

Η κεντρική Αμερική γενικά θεωρείται μια από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της βίας των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στον πλανήτη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες της περιφέρειας αυτής κάθε χρόνο για να σωθούν από τη βία και την ανέχεια· οι περισσότεροι προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία γιατί εκείνη δεν επιδιώκει την ειρήνη»
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για να μιλήσουν για θέματα του πόλεμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
μακρόν
Η Σουηδία «κυνηγάει» ρωσικά υποβρύχια «σχεδόν κάθε εβδομάδα» – Ψυχροπολεμικό κλίμα στα νερά της Βαλτικής
Το σουηδικό ναυτικό καταγράφει αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στη Βαλτική και προετοιμάζεται για ακόμη πιο επιθετική παρουσία, μόλις ο πόλεμος στην Ουκρανία παγώσει
Ένα ρωσικό υποβρύχιο
ΗΠΑ: Ελεύθερος σκοπευτής της Ακτοφυλακής εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό – Εντυπωσιακό βίντεο από την επιχείρηση
Ένα θεαματικό βίντεο δείχνει ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής να πυροβολεί με απόλυτη ακρίβεια τις μηχανές ενός «go-fast» σκάφους που μετέφερε πάνω από 9 τόνους κοκαΐνης
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δείχνει τον ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί το σκάφος των λαθρεμπόρων