Κόσμος

“Ελεύθερη πτώση” για τον Σίλβιο

Ο ίδιος δηλώνει ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος της θητείας του οι συμπατριώτες του όμως θέλουν να τον στείλουν εδώ και τώρα...σπίτι του!
Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα καταδεικνύει ότι το προβάδισμα της κεντροαριστεράς αντιπολίτευσης έναντι της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών αυξάνεται αισθητά.
 
Το ποσοστό των Δημοκρατικών της Αριστεράς, της Ιταλίας των Αξιών του Αντόνιο Ντι Πιέτρο και του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, μαζί με τους Σοσιαλιστές και τους Ριζοσπάστες, φθάνει συνολικά το 45,5%. Η κεντροδεξιά (το μπερλουσκονικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας και η Λέγκα του Βορρά) χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα και δεν ξεπερνά το 35,5%.
 
Ο κεντρώος “τρίτος πόλος” παραμένει στο 13%, ενώ το κίνημα “πέντε αστέρων” του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο –που θεωρείται πως εκφράζει τα αιτήματα της “αντιπολιτικής”–, πείθει το 5% !
 
Σε ότι αφορά τον δείκτη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ: μόνο το 22% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι έχει “αρκετή ή μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση”. Μείωση της τάξης τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα μήνα και σαράντα από τον Ιούνιο του 2008.
 
Μόνον δυο υπουργοί, τέλος, διατηρούν δημοτικότητα ανώτερη του 50%: ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, με 57% και ο υπουργός Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, με 51%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του IPR Marketing σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ