Κόσμος

Ελβετία: Απόλυτα κυρίαρχη η μετάλλαξη Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον κυριάρχησε στην Ελβετία, όπου ασθενείς, που έχουν κάνει τρεις δόσεις εμβολίου, χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας.

Η Ελβετία καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, με τους νέους γύρω στα 20 έτη να έχουν πληγεί περισσότερο, δήλωσαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Βέρνη.

Περίπου το 55% των κρουσμάτων στη χώρα οφείλεται πλέον στην Όμικρον και αυτή η παραλλαγή της Covid-19 αναμένεται σύντομα να αντιπροσωπεύει σχεδόν το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Περίπου 40 άνθρωποι, που είχαν κάνει την τρίτη δόση, χρειάστηκε, εντούτοις, να νοσηλευτούν, δήλωσε ο Πατρίκ Ματίς, υπεύθυνος της διαχείρισης της κρίσης στο υπουργείο Υγείας της Ελβετίας.

Περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα και αυτός ο αριθμός αναμένεται να φθάσει τα 20.000 την ημέρα τον Ιανουάριο.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας και, σύμφωνα με τον Ματίς, καμία υποχώρηση δεν είναι ορατή.

Οι πολίτες πρέπει να μειώσουν τις επαφές τους, «όλος ο κόσμος μπορεί να το κάνει, είναι σχετικά απλό», εκτίμησε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο Ρούντολφ Χάουρι, επικεφαλής της ένωσης αρχιάτρων των καντονιών, δήλωσε πως ορισμένα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια του κορεσμού, όμως οι διακομιδές προς άλλα νοσοκομεία λειτουργούν καλά.

Περίπου το 67% του πληθυσμού της Ελβετίας έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου και το 22% μια τρίτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Φορντό – Το Ιράν απειλεί με αντίποινα
«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον πλανήτη», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social για τα αμερικανικά χτυπήματα στα πυρηνικά του Ιράν
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3