Κόσμος

Ελβετία: Ιρανός κρατούσε ομήρους μέσα σε τρένο – Έπεσε νεκρός κατά την έφοδο της αστυνομίας

Ένας Ιρανός έπεσε νεκρός ύστερα από έφοδο της αστυνομίας σε τρένο στην Ελβετία, καθώς ο 32χρονος κρατούσε τουλάχιστον επί 4 ώρες 15 ομήρους μέσα στο συρμό.

Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο 32χρονος Ιρανός, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στην Ελβετία, κράτησε για ώρες ομήρους μέσα σε τρένο ανάμεσα στο Μπολμ και το Ιβερντόν-λε-Μπεν, ενώ ήταν οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο τρένο και τον σκότωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (9.2.2024).

«Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε με σημερινή δήλωσή της η αστυνομία του καντονιού του Βο. «Ο άνδρας που κρατούσε ομήρους τραυματίσθηκε θανάσιμα στη διάρκεια της επέμβασης».

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα του δράστη.

Οι καταστάσεις με συλλήψεις ομήρων είναι σπάνιες στην Ελβετία, ωστόσο έχουν συμβεί στο παρελθόν σε τράπεζες και επιχειρήσεις.

Τον Ιανουάριο 2022, εργαζόμενοι μιας ωρολογοποιίας είχαν συλληφθεί όμηροι και είχαν αναγκασθεί να ανοίξουν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολύτιμα μέταλλα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS