Κόσμος

Εμανουέλ Μακρόν για τα αλιευτικά δικαιώματα: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Βρετανίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι η αξιοπιστία της Βρετανίας διακυβεύεται αναφορικά με τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για τις αλιευτικές άδειες στη μετά το Brexit εποχή.

Ο Μακρόν δήλωσε στους Financial Times σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι το ζήτημα των αλιευτικών δικαιωμάτων είναι σημαντικό.

«Μην έχετε αυταπάτες, αυτό δεν αφορά μόνο τους Ευρωπαίους αλλά όλους τους εταίρους τους. Επειδή όταν περνάς χρόνια διαπραγματεύοντας μια συνθήκη και τότε, λίγους μήνες αργότερα μετά κάνεις το αντίθετο από αυτό που αποφασίστηκε προς τις πτυχές που σου ταιριάζουν τουλάχιστον, αυτό δεν είναι οιωνός της αξιοπιστίας σου».

Νωρίτερα σήμερα το Λονδίνο απείλησε ότι θα εντείνει τους ελέγχους σε ευρωπαϊκά αλιευτικά που θα ψαρεύουν στα βρετανικά χωρικά ύδατα, απαντώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει η Γαλλία, στη μεταξύ τους διαμάχη για τις αλιευτικές άδειες στη μετά το Brexit εποχή.

Παρίσι και Λονδίνο αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν την εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη του 2020, όσον αφορά τις αλιευτικές άδειες στα βρετανικά χωρικά ύδατα.

Η Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία εκδίδει ελάχιστες άδειες, απείλησε ότι από την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, θα λάβει αντίμετρα, ενισχύοντας τους ελέγχους και απαγορεύοντας στα βρετανικά σκάφη να δένουν σε γαλλικά λιμάνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Για το μέλλον της Γαλλίας προειδοποιεί ο Μπαϊρού: «Στις 8 Σεπτεμβρίου επιλέγουμε είτε το χάος είτε την συνείδηση και την ευθύνη»
Δυσοίωνο το μέλλον της γαλλικής κυβέρνησης αφού φαίνεται ότι δεν έχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να «κλειδώσει» την ψήφο εμπιστοσύνης
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού
Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει το Reuters μετά τις δολοφονίες δημοσιογράφων στη Γάζα – Viral η ανάρτηση της Βάλερι Ζινκ με την σκισμένη ταυτότητα
«Είναι αδύνατο να διατηρήσω οποιαδήποτε σχέση με το Reuters, δεδομένου του ρόλου του στη δικαιολόγηση και διευκόλυνση της συστηματικής εξόντωσης 245 δημοσιογράφων στη Γάζα» έγραψε χαρακτηριστικά στο Χ
Η Καναδή φωτορεπόρτερ Βάλερι Ζινκ
Θαύμα στην Ουκρανία: Στρατιώτης επέζησε με κομμένο λαιμό για 5 μέρες μετά από ρωσικά βασανιστήρια – «Τους έκοβαν τα γεννητικά όργανα»
«Σε 11 χρόνια πολέμου, αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιο περιστατικό» ομολογεί ο Διευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται
Ο 33χρονος Ουκρανός στρατιώτης διηγείται την σοκαριστική ιστορία του
6
Κατακραυγή με τη δήλωση του Τζέι Ντι Βανς ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με διαπραγματεύσεις - «Επικίνδυνη διαστρέβλωση»
Οργή στα social media με το... μαργαριτάρι που πέταξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφορικά με τη μεσολάβηση Τραμπ στις διαπραγματεύσεις Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία - «Άσχετος» και «επικίνδυνα αμόρφωτος» γράφουν
Τζέι Ντι Βανς 8