Κόσμος

Ένας χρόνος φυλακή στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Αυτή τη φορά, η κατηγορία ήταν αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών. Και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση από δικαστήριο του Μιλάνου.

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro.

Η τηλεφωνική συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια από την εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακούσει τη συνομιλία.

Ο “καβαλιέρε” δεν πρόκειται να πάει φυλακή, αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκήσει δίωξη, ενώ η καταδίκη του δεν επηρεάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας, αν αυτή προκύψει μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπερλουσκόνι δωροδόκησε γερουσιαστή με 3 εκατ. ευρώ!

 

Διαδήλωση κατά των δικαστικών ετοιμάζει ο Μπερλουσκόνι

«Ιφιγένεια» ο Μπερλουσκόνι: Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τον Μπερσάνι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ στάζει φαρμάκι για τους Κλούνεϊ που πήραν γαλλική υπηκοότητα - «Δύο από τους χειρότερους όλων των εποχών στα προγνωστικά»
«Καλά νέα, πηγαίνουν σε μια χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της μετανάστευσης» ήταν το βιτριολικό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν