Κόσμος

“Επιδρομή” στο σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Telekom

Το σκάνδαλο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης για δωροδοκίες της θυγατρικής εταιρείας της Deutsche Telekome σε αξιωματούχους οδήγησαν τις γερμανικές αρχές σε έφοδο στο σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η “επιδρομή” στο σπίτι του Ρενέ Όμπερμαν έγινε χθες βράδυ από εισαγγελείς και εφοριακούς και δεν ήταν η μόνη. Ακολούθησαν και άλλοι έλεγχοι στα σπίτια αρκετών στελεχών της εταιρείας. Αιτία, το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σε κράτη της ΝΑ Ευρώπης με τις δωροδοκίες θυγατρικής της Deutsche Telekom (Magyar Telekom) σε αξιωματούχους.
 
Η γερμανική εταιρεία είναι μάλιστα και ένας από τους βασικούς μετόχους, πλέον, του ΟΤΕ και εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπήρξε και εδώ χρηματισμός αξιωματούχων.
 
Ο Όμπερμαν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και απορρίπτει ως αβάσιμες τις κατηγορίες εις βάρος του.
Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ενήργησαν κατόπιν αιτήματος της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία εξετάζει την υπόθεση Magyar Telekom εδώ και πέντε χρόνια, καθώς η Deutsche Telekom είναι εισηγμένη και στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ