Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επική μετακόμιση: Σήκωσαν με φορτηγό 2οροφο σπίτι 465 τ.μ. και το πήγαν πιο κάτω! (pics, vid)

Επική μετακόμιση: Σήκωσαν με φορτηγό 2οροφο σπίτι 465 τ.μ. και το πήγαν πιο κάτω! (pics, vid)
Φωτογραφία Reuters

Πρέπει να είναι η πιο περίεργη μετακόμιση που έχουμε δει ποτέ… Ενδεχομένως και η πιο βολική, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν χρειάστηκε να πακετάρουν τίποτα!

Πάντως, οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο πρέπει να έμειναν άναυδοι όταν το περασμένο Σάββατο (20/2) είδαν μια βικτοριανή κατοικία επιβλητικών διαστάσεων να μεταφέρεται πάνω σε φορτηγό μέσα στα στενά της πόλης τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, το οικόπεδο στο οποίο βρίσκονταν επί 139 χρόνια το 465 τ.μ. σπίτι πουλήθηκε. Επειδή όμως η εν λόγω βικτοριανή κατοικία πρόκειται για κτήριο μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, αποφασίστηκε η μεταφορά της 7 τετράγωνα πιο πέρα, από την Franklin Street στη Fulton Street. 

Για τη μεταφορά του 2οροφου σπιτιού επιστρατεύτηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό το οποίο αφού το… φόρτωσε, άρχισε να διασχίζει τα στενά του Σαν Φρανσίσκο. Την όλη διαδικασία συντόνισαν οι τοπικές αρχές, οι οποίες έλαβαν κάθε δυνατό προληπτικό μέτρο προκειμένου να αποφευχθεί οποιουδήποτε ατυχήματος.

Δείτε φωτογραφίες:

Η επιχείρηση γρήγορα μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό και σπάνιο θέαμα, με χιλιάδες ανθρώπους να κατακλύζουν τους δρόμους για να το παρακολουθήσουν.

Δείτε βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις