Κόσμος

Επικοινωνία Ομπάμα – Νετανιάχου για τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο συζήτησε την προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα η Τεχεράνη και οι έξι μεγάλες δυνάμεις και στην οποία αντιτίθεται το Ισραήλ.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στον Νετανιάχου ότι θέλει να ξεκινήσει άμεσα τις διαβουλεύσεις με το Ισραήλ με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της απέναντι στο Ισραήλ.

Την ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έκανε ο Λευκός Οίκος, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβαινε με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One από την Ουάσινγκτον στο Σιάτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν – Σενάρια για μείωση τιμών πετρελαίου

Οργή Ισραήλ για τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν – “Δικαίωμά μας η αυτοάμυνα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα