Κόσμος

Επιμένει ο Ολάντ για το δημοσιονομικό σύμφωνο

Δεν τον... πτοεί το μέτωπο που «χτίζει» ενάντιά του η Μέρκελ. Ο... ατρόμητος Φρανσουά Ολάντ επιμένει ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο των Μερκοζί, δε θα το υιοθετήσει!

Εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, ο σοσιαλιστής υποψήφιος δεν θα αρκεστεί σε μία “διακοσμητική δήλωση για την ανάπτυξη” ώστε να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο και προτίθεται να διαπραγματευθεί με το Βερολίνο πρωτοβουλίες χρηματοδοτούμενες από ευρω-ομόλογα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρκ Ερό.

“Δεν θα αρκεσθούμε σε μία διακοσμητική δήλωση, συνοδευτική του δημοσιονομικού συμφώνου. Πρέπει να μιλήσουμε για μία ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξης”, δήλωσε ο Ερό, ειδικός σύμβουλος του Ολάντ.

Πρωτοβουλίες μπορούν να αναληφθούν στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος και να χρηματοδοτηθούν από “ευρωομόλογα”, πρόσθεσε.

Μόλις εκλεγεί, “ο κ. Ολάντ θα πάει να δει την κα Μέρκελ. Η ιδέα είναι να κάνει καθένας ένα βήμα προς τον άλλον”, είπε ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

“Η επικύρωση δεν αποτελεί τυπική διαδικασία, το (νέο) γαλλικό κοινοβούλιο οφείλει να εκφρασθεί”, υπενθύμισε , δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Φρανσουά Ολάντ “δεν είναι απομονωμένος” στην Ευρώπη ως προς το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης.

“Στόχος είναι η διαμόρφωση μίας ευρωπαϊκής επενδυτικής στρατηγικής χωρίς ωστόσο την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης κάθε κράτους μέλους”, είπε, επισημαίνοντας ότι “η ΕΕ δεν έχει χρέος”.

Ο στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ υπενθυμίζει ότι οι Σοσιαλιστές δεσμεύθηκαν να εγγράψουν σε προγραμματικό νόμο την επιστροφή στη δημοσιονομική ισορροπία το 2017, αλλά δεν επιθυμούν την ένταξη του χρυσού κανόνα στο Σύνταγμα, όπως θέλει ο Νικολά Σαρκοζί.

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές επιδιώκουν στενή συνεργασία με τη Γερμανία, “αλλά όχι και τη συγκρότηση διευθυντηρίου”, διευκρίνισε ότι Ζαν-Μαρκ Ερό, επισημαίνοντας τη σημασία χωρών όπως η Ιταλία ή η Πολωνία.

Τέλος, εάν εκλεγεί, ο Φρανσουά Ολάντ θα προτείνει στην Αγγελα Μέρκελ “την επικαιροποίηση” της γαλλο-γερμανικής συνθήκης φιλίας με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την υπογραφή της, τον Ιανουάριο 2013, για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύντροφος του Όλαντ τσαντίστηκε γιατί την έκαναν… εξώφυλλο!

Ούτε να δει δεν θέλει η Μέρκελ τον Ολάντ

Ολάντ: «Δε θα μας πει η Μέρκελ ποιον θα ψηφίσουν οι Γάλλοι!»

 

Η Μέρκελ και οι… φίλοι της κατά του Όλαντ!

75% φόρους στους πλούσιους υπόσχεται ο Όλαντ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1